אבל

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

28/08/2011 | 20:19 | מאת: *

שלום נירה.כתבתי בעבר על הכאב באבדן הורה ועל השעות הקשות והבלתי נסבלות.האם את חושבת שיש ליטול תרופות רצופות לטיפול במשבר כזה?האם זה עוזר?האם יש מחקרים בנושא?האם הכאב מחשל ועובר או מוחלש, או ההיפך? אלו כלים להתמודדות ולהקלה את מציעה?מדוע אין בעיר קבוצות תמיכה לכאב כ"כ קשה ואוניברסלי?הרי כדברייך חלק מהקושי הוא הבדידות עם התחושות.והעמדת הפנים שהכל בסדר לבטח רק מעצימה אותן...או שמא רוב בני האדם מתמודדים בקלות יחסית עם אבדן, ולכן לא עלה הצורך? מה דעתך?

שלום רב לך! הקושי להתמודד עם כאב הוא בעיקרו קושי הנובע מהתרבות המערבית המודרנית. זו תרבות המתקשה להכיל כאב, חולי, שונות ומקדשת את מה שצעיר, בריא, מוצלח וכד' כאב הוא רגת בדיוק כמו אהבה, גאוה, קינאה וכד' אלא ש"יחסי הציבור " שלו גרועים. אינני חושבת, באופן כללי שיש להתחיל טיפול תרופתי ,(אלא אם כן פסיכיאטר ממליץ על כך ) חשוב לנסות לפנות לטיפול (לאו דוקא פסיכולוגי "מסורתי" ישנם טיפולים המבוססים על מוסיקה, אומנות, הרפיה ודימיון מודרך, דיקור ועוד ועוד) - אולי תמצא הקלה באחת מתוך מגוון האפשרויות הללו. התמודדות עם תהליך אבל היא התמודדות מורכבת ומכאיבה אך רוב רובם המכריע של המתמודדים מסיים את התהליך בהצלחה ומבנה את חייו בהמשך באופן משמעותי ללא הניפטר. שלך, נירה

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול