הפרעות חרדה וחוסר שינה כרוני

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

13/08/2009 | 01:07 | מאת: קטי

שלום רב, אני לא יודעת האם אני פונה למקום הנכון, אבל החלטתי לנסות. כיום אני בת 28. הפרעות חרדה ראשונות התקיפו אותי בתחילת התואר הראשון (בגיל 23), אך הם פסקו בעצמם ללא כל התערבות רפואית. לצערי, השבוע פעם נוספת התחלתי להרגיש בסימפטומים שמאפיינים את ההתקפי החרדה שלי: 1) חוסר שינה (אני מצליחה לישון עד ל-3 שעות בלילה ולפעמים נרדמת ל-10 דקות בצהריים, אבל מייד מתעוררת). 2) לחץ בעניים (ההרגשה שהעניים יוצאים מהגולגולת בגלל איזה לחץ פנימי) ולכן אני לא יכולה לעבוד במחשב או לקרוא. 3) הרגשה של פניקה, שאני לא מצליחה להשתלט עליה. זה בא כמעין אינסטינקט של פחד מאוד חזק, אך אין לו כל סיבה רציאונלית. 4) לחץ עז בבית החזה (במיוחד בלילה או כשאני לבד). לכן, בהתחלה חשבתי שאני הולכת למות בגלל איזה מחלה בתרם התגלתה. 5) סחרחורת. בימים הרעים אני מרגישה שהברכיים שלי רועדות (אבל יש סיכוי שזה בגלל פניקה ולא סחרחורת). 6) הסימפטום הכי לא נעים (שמגביל אותי מאוד) זה התקפי שלשול שבאים כמעט כל פעם בזמן התקף חרדה חזק במיוחד (זה לא קורה כל פעם, אלא רק כשאני מרגישה פניקה מטורפת ובילתי נשלטת). *** עשיתי את כל בדיקות הלב, צילומי בית החזה, ריאות ואפילו סינוסיטיס (כי חשבתי שזה המקור ללחץ בעניים). *** עשיתי בדיקות ללחץ דם ואפילו קניתי מכשיר למדידה ביתית, כי אחד הרופאים אמר לי שנראה לו שכל הבעיות שלי מצביעות על לחץ דם גבוהה (אבל גם זה התברר כטעות). *** בעבר ניסיתי לקחת כדורים שהרופאים המליצו לי, אך מכל אחד מהם הייתה לי תופעת לוואי זהה - הקאה (אבל זו התגובה של הגוף שלי לרוב הכדורים). בבקשה תעזרו לי למצוא דרך לשלוט על התקפי חרדה אלו.

קטי היקרה! חבל לסבול כל כך! פני לפורום פסיכיאטריה, יש היום טיפולים מגוונים לטיפול בחרדה ובטוחה אני שתימצאי מספר אופציות במסגרת הסיוע שיגיש לך פסיכיאטר הפורום בהצלחה שלך, נירה

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול