איבוד אמא בגיל 17

דיון מתוך פורום  תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול

23/04/2010 | 21:09 | מאת: ב

אמא שלי נפטרה ממחלת הסרטן לפני 5 חודשים ואני בן 17 . אין לי אבא (לא קשור לנושא) ואין לי אחים ואני חיי עם קורבי משפחה . אני מניח שאני כותב כדי לחלוק . מאז שאני זוכר את עצמי אמא שלי הייתה חולה ולמעשה היא נפטרה רק במאבק הרביעי שלה מול המחלה , מאז שאני בן 10 אני זוכר שהיא הייתה חולה ונאלצתי להתמודד עם חוויות קשות ובדידות לא קטנה . בקיצור יש לי היסטוריה עם המחלה הארורה ובדצמבר האחרון היא נפטרה ואני לא חזרתי לעצמי עדיין ורציתי לדעת האם זה הגיוני. יש לי חברים מדיהימים שמנסים לעזור לי לחזור לעצמי ( תלמיד טוב , אדם שמח וחברותי )אבל אני מרגיש שהם לא מבינים אותי ואת מה שעובר עלי . הבית שלי כבר לא מרגיש כמו בית ואני מרגיש שאיבדתי את הדבר היחידי שהיה לי בחיים האלה ואני מרגיש אבוד . כתבתי כדי לקבל דעה מה כדאי לי לעשות כדי לחזור לעצמי וגם כדי לחלוק ... אני צריך לספר ושיקשיבו לי לא שיגידו לי שאני אצא מזה ושאני חזק ...

ב. יקר! ברצוני להביע השתתפותי בכאבך.... לא, לא אגיד לך "תהיה חזק". אינני יודעת מה זה להיות חזק. אני רק יודעת שזוהי אמירה שכשאומרים אותה לאדם המוצף בכאבו, אותו אדם יודע שהוא איבד עוד מקום שיכול להכיל את בכיו. מתוך חיי אני יודעת שכשאדם מבוגר חווה אובדן הוא לעיתים מרגיש צורך עז להיות מחובק על ידי הורים אוהבים ומרגיעים (לא לכולם ישנם הורים בבגרותם ולא כולם חוו את הוריהם מחבקים ומרגיעים. אבל הצורך קיים.). מה מרגיש צעיר בן 17 שאיבד את אימו? היכן אפשר לחוש שמותר לכאוב, לבכות, לשתף, ולקבל מרחב אנושי חם ואוהב בעת אובדן ושבר? לעיתים כשאנו מכירים את עצמינו חברותיים, תלמידים טובים ושמחים, לאורך רוב חיינו נדמה לנו שאנשים מסביבנו אוהבים אותינו כי אנחנו שמחים, חברותים ותלמידים טובים. עד שלא ננסה לשים את עצמינו עם כאבינו בקרב הקרובים אלינו לא נוכל לדעת עד כמה הם אוהבים אותינו גם כשאנחנו בוכים, עצובים, כועסים מפורקים ולא מסוגלים להתרכז בלימודים. לעיתים אותם אנשים בדיוק : החברים הטובים והקרובים אצלם אתה מתגורר, יכילו את כולך: כשמח בימים שמחים וכעצוב בימיך העצובים. לעיתים ילד בן 10 שאימו חולה מאוד ונלחמת לאורך שנים על חייה לומד להיות שמח וחברותי כי הוא חש ש"יש דברים חשובים יותר" בסביבתו מאשר צרכיו ה"ילדיים". אתה, כך נראה, מכיר את התשובות שמשאירות אותך בתחושה של בדידות: להסתדר לבד אתה יודע אבל כעת אתה רוצה לחלוק... צעיר יקר: ראשית אנא ראה בפורום זה ובטלפון שלי 052-3789880, כתובת לכל מה שיעלה בתוך תהליך התמודדותך... אנא כנס לאתר של האגודה למלחמה בסרטן, צור קשר עם הסניף הקרוב למקום מגוריך, לעיתים יש להם קבוצות תמיכה לצעירים שאיבדו בנימשפחה למחלת הסרטן (אחים של...ילדים של...), גם העובדים הסוציאלים בבית החולים בו טופלה אימך (האם אימא לוותה על ידי גורם טיפולי בתקופת מחלתה?) יוכלו לסייע בהכוונה למסגרת טיפולית/תמיכתית בה תוכל למצוא תמיכה הכוונה והרבה אהבה וחום .... במידה ושתי הכתובות הנ"ל לא תימצנה מתאימות אנא צור עימי קשר ואני מבטיחה לא לשקוט עד למציאת המסגרת המתאימה לצרכיך. שלך בחום, נירה

24/04/2010 | 19:36 | מאת: ב

תודה על התגובה המהירה ... קראתי את מה שרשמת וזה נכון . למזלי המשפחה שמסביב והחברים הקרובים הם באמת נהדרים ואני יודע שהם יקבלו אותי בכל מצב ואני יותר ויותר נפתח ומספר (לחברים) וזה בהחלט עוזר אבל זה לוקח זמן כי אני אדם קצת סגור ... בכל מקרה אני נפגש עם פסיכולוג כך שאני מטפל בעצמי ... תודה על הרצון לעזור ואם אני אצטרך משהו בנושא אני אכתוב כאן

13/08/2010 | 22:37 | מאת: אלון לופוביץ

שלום רב, כפי שאתה יכול לראות שמי אלון לופוביץ, אני פעיל חברתי ומנהל באתר זה את פורום תמיכה וסיוע לנפגי פציעות ומחלות קשות. אמנם, סיפורך האישי, אינו נוגע לפורום, אך אני סבור שאולי ואוכל לעזור לך, לפחות בסיוע אם אתה זקוק לו כדי לעמוד על הרגליים ולראות את האור שבקצה המנהרה. אתה מוזמן לפנות אליי למייל: [email protected] שיהיה לך חג שמח ותיהיה חזק !

מנהל פורום תמיכה למתמודדים עם מצבי אובדן, אבל ושכול