עצירות כרונית

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

30/08/2010 | 11:53 | מאת: אן

דר רון שלום רב אני בת 28 BMI20.5 מזה 3 שנים סובלת מעצירות: מאמץ במתן צואה, כמעט תמיד צואה קשה וגושית המלווה בדם מפי הטבעת, תחושה של התרוקנות לא מלאה, בערך 3 פעמים בשבוע. אני מניחה כי הדבר נגרם מאורח חיים לא בריא כיוון שאיני מרבה בשתייה, הבחנתי כי אם אני מוסיפה נוזלים לתפריט היומי וברנפלקס בבוקר לעיתים הדבר עוזר, כלומר היציאות רכות יותר, אך לא תמיד עוזר. מה שמטריד זה הדם, כיוון שדם מפי הטבעת ןעוד במשך זמן רב יכול להצביע על חשש לסרטן המעי הגס ולכן רציתי להיוועץ ולשאול האם היית ממליץ על בדיקת קולונוסקופיה??ואם לא אז על מה כן היית ממליץ? תודה, אשמח לתשובתך

אן שלום דמם מפי הטבעת אינו תקין. גם אם נגרם מטחורים \ פיסורה. עלייך לעבור בדיקת סיגמואידוסקופיה

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול