עצירות שלא נגמרת!!

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

20/10/2009 | 18:55 | מאת: לירון

שלום, אני בת 23 ורוב חיי הייתי עודף משקל גבוה (הגעתי עד 100 קילו). לפני כשנה וחצי התחלתי דיאטה לבד ובאיזשהו שלב בעקבות עצירות קצרה ו"נורמלית" פתחתי מן התמכרות נפשית ללקסעדין. המינון היה 2-3 ליום והצלחתי להפסיק כעבור כחצי שנה. בחודש יוני התחלתי ללכן לתזונאי ואני על דיאטה מאוד מאוזנת עם פחמימות (הרבה סיבים תזונתיים), חלבונים ושומנים. אני מאוד מקפידה על התפריט ולמרות זאת, 3 חודשים אחר כך התחילו לי בעיות של עצירות... הגעתי למצב שאין לי כלל יציאות במשך שבוע עד שכאבי הבטן כל כך חזקים שאני לוקחת שוב לקסעדין רק כדי להצליח... התחלתי גם לקחת כפית שמן זית ו2-3 שזיפים מיובשים על הבוקר (ניסיתי גם שזיפים מושרים במים כמו שהמליצו לי) ושום דבר לא עוזר!! ואני חייבת לציין שאני נורא אבל נורא לא רוצה להגיע למצב (אם אני לא כבר...) שאני תלויה במשלשלים ו/או במאכל מסויים. אני לא רוצה להיות "חייבת" לאכול שזיפים מיובשים לשארית חיי רק כדי ללכת לשירותים, הייתי מאוד רוצה למצוא דרך לחזור למצב הקודם ואני לא מבינה מדוע הבעיות האלו התחילו ואיך לסיים אותן. חשוב לציין שכמובן סיפרתי לתזונאי שלי על הבעיות וניסינו תפריטים חלופיים ושום דבר לא עוזר. יש לי מחרתיים תור לחוקן/ניקוי מעיים במרכז סאקר בת"א... אבל אני סקפטית לגבי כמה זה יכול לעזור ותוהה אם אולי כדאי לי לקבוע תור לגסטרו... והאם יש אולי משהו אחר שיכול לעזור. אני ממש נואשת. איך זה שכשאכלתי ג'אנק הכל היה בסדר וברגע שהתחלתי לאכול בריא ולעשות כושר הגיעו כל הבעיות?! האם דיאטה של מקדונלדס זה הפתרון?! תודה לירון

20/10/2009 | 18:57 | מאת: לירון

שאני שותה המון, בין 3-5 ליטר מים ביום. והעלו אולי שהבעיה היא ממתיקים או משקאות מוגזים או לעיסת מסטיקים... אני לא משתמשת הרבה בממתיקים, שותה מוגז לעיתים רחוקות ומסטיקים אמנם לעסתי המון בעבר אבל הפסקתי. אז רק חשוב לי לציין שאלו לא הבעיות :(

לירון שלום אכן מצב מעט מסובך. עצירות היא בד"כ מצב \ מחלה של המעי הגס. אבר זה רגיש מאד לשינויי תנאי סביבה - תזונה \ נסיעה לחו"ל \ מתח נפשי \ שינוי יסודי בשעות עבודה וכדו. קשה להחזיר אותו לסורו ורק מאמץ ממושך של שינוי דיאטטי מבוקר והדרגתי כמו שאת מתארת יכול לעזור. כמובן ש"דיאטת מק`דונלדס" אינה מומלצת (אולי במתכונתה היותר בריאה). לעיניינייך - הייתי ממליץ לשלב תזונה עם פעילות גופנית סדירה + תכשירים מבוססי PEG (נורמלקס \ פגלקס)במקום הלכסעדין. תכשירים אלו לפי הידוע אינם גורמים לנזק או הסתגלות הגוף

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול