עצירות בהריון

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

24/06/2009 | 07:33 | מאת: יולי

ד"ר ישי שלום, אני בהריון בחודש השישי ואינני מרבה ביציאות, יש לי יציאה אחת בשבוע לכל היותר שתיים, מה אני יכולה לעשות על מנת להגביר את היציאות אשר לפני ההריון היו סדירות לחלוטין אפילו עד לחודש השני. תודה, יולי

יולי שלום עצירות אכן צפוייה להחמיר בטרימסטר ה - III להריון. יש להקפיד על תזונה נכונה, בעיקר סיבים תזונתיים וריבוי בשתיה. כמובן פעילות גופנית קבועה המתאימה לשלב ההריון ההמלצות לגבי משלשלים 1. תכשירים יוצרי נפח (קונסיל \ אגיוקור \ מטמוציל וכדו) - בד"כ בטוחים בשמוש בהריון. יכולים לגרום לנפיחות וגז בשימוש. אינם מומלצים באם זמן המעבר במעי איטי מאד (יכולים לגרום לפקקי צואה) או קיימים סעיפים גדולים ומרובים. 2. תכשירים אוסמוטיים המבוססים על 3350 PEG - יעילים ובטוחים ואינם כרוכים בתופעות לוואי בד"כ. (נורמלקס \ פגלקס) 3. משלשלים אוסמוטיים רב- סוכריים כלקטולוז (אבילק \ גרלקס). בטוחים אף הם בהריון אך תופעות כנפיחות וגזים יכולות להגביר את אי הנוחות הבטנית 4. משלשלים ממריצים כסינה - ככל הנראה בטוחים בהריון בשימוש קצר בלבד. ככל הנראה אינם טרטוגניים (אינם פוגעים בעובר בשימוש קצר) אך אין מספיק נתונים. תכשירים מקבוצת הסינה עוברים בחלב האם בעת הנקה בהצלחה בהמשך ההריון ומזל טוב

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול