עצירות גורמת להשמנה ?

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

22/06/2009 | 19:50 | מאת: רמי

הי, הבנתי (או שזה בעצם שגוי??) שעצירות גורמת להשמנה. שאלתי היא - כיצד עצירות גורמת להשמנה. (אני לא מדבר על צבירת נוזלים וכאלה, כלומר, לא על המשקל בקילוגרמים - אלא השמנה פרופר). ----------------------------------- ייתכן, ויש לי איזו בעיה במערכת העיכול, בעקבותה, יש לי עצירות (אני לא יוצא כל יום, וכשאני יוצא, זה לא עד הסוף). מה שכן - עליתי בתוך 3-4 שבועות משקל (קרוב לשלוש קילו) - ויותר גרוע - היקפים. לא אכלתי יותר, ייתכן ואף אכלתי פחות. לא שיניתי הרגלי כושר

ככלל עצירות אינה גורמת לעלייה במשקל המצבים הקשורים בעצירות וגורמים לעליית משקל הנם: 1. נטילה ממושכת של משלשלים במשך שנים - הפסקה פתאומית שלהם יכולה לגרום לצבירת נוזלים 2. מצבים של תת-תפקוד בלוטת התריס יכולים להתלוות לעצירות ועליה במשקך 3. נטילת תרופות נוגדות דכאון ( לדוגמה - SSRI ) יכולה לגרום לעצירות ועלייה במשקל כתופעת לואי של התרופה

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול