עצירות כרונית

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

12/08/2009 | 15:18 | מאת: יערית

אני בת 25 וסובלת מעצירות כרונית הרבה מאוד שנים...בדר"כ זה לא מפריע לי חוץ מהרגשת נפיחות כמה פעמים...אני יודעת שסיבים כגון פגלקס, אגיולקס, או קונסיל יכולים לעזור ליציאות קרובות יותר מפעם בשבוע. אך האם אני יכולה לקחת את זה לכל החיים... כי הרי אם אפסיק העצירות תחזור... או שבכלל אחרי שימוש ממושך מאוד הסיבים לא יעזרו? ואם כן איך להשתמש מה המינון ואיזה מבין השלושה עדיף? תודה

יערית שלום בלבלת קצת את המושגים. פגלקס הנו משלשל אוסמוטי. קונסיל - משלשל יוצר נפח המורכב מסיבים אגיולקס - תערובת של סינה וסיבים. למיטב הידע הרפואי אין מניעה בשימוש בתכשרים הנ"ל לאורך זמן. סינה וסיבים נוטים ליצור הסתגלות הגוף בשימוש ממושך (TOLERANCE), מה שאינו נכון בתכשירים מבוססי PEG

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול