עצירות לאחר צום

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

22/10/2011 | 07:23 | מאת: גיל

בן 39 בריא בד"כ מעולם לא סבלתי מעצירות וללא מחלות דרכי עיכול במשפחה. לאחר צום יום כיפור היתה לי יציאה קשה ומאוד וכואבת, מאז (נכון להיום שבועיים), השתנו לי הרגלי היציאה הקבועים - מפעם פעמיים ביום בכמות גדולה ובקלות רבה, ליציאה פעם ב 1-2 ימים, בכמות קטנה, במאמץ רב ותחושה של חוסר התרוקנות מלאה. חשדתי שיתכן שגוש צואה חוסם נותר אצלי, אולם רופא המשפחה טען שזה לא סביר בגילי, ביצע בדיקה רקטלית ואיתר פיסורה קטנה בפי הטבעת, שאינה דורשת טיפול, כל השאר תקין (אין חסימה). הוא רשם לי קונסיל ושמן פאראפין שהתחלתי לקחת אתמול. מה יכולה להיות הסיבה לעצירות שלי, האם סביר שתהיה חסימה גבוה יותר במעי שלא ניתן לגלות בבדיקה הידנית? מהו המינון לשמן הפראראפין, האם כפית ביום תספיק? במידה ולא תהיה חזרה למצב של יציאות תקינות, מה צריך לעשות הלאה? תודה

גיל שלום אנא התאזר בסבלנות עד לריפוי מלא של הפיסורה. הקפד על תזונה עשירה בסיבים וריבוי שתיה הייתי מפסיק את המשלשלים עם תחילת סדירות יציאות במרקם נורמלי

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול