עצירות ונכות

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

22/06/2009 | 18:13 | מאת: אילן

שלום הנני נכה צה"ל משותק ורתוק לכסא גלגלים מאז 1970. מאז שנפצעתי הנני נעזר באמצעים ליציאות הצואה. בתחילה השתמשתי בנרות אחר כך עברתי למיקרולאט. תמיד היו לי קשיים לפעמים נראה לי כאילו בשנה שנתיים האחרונות אני סובל מעצירות יותרנחריפה גם הנרות והמיקרולאט ושניהם ביחד לא עוזרים. הצואה נתקעת מעל פתח היציאה כאילו משהו עוצר אותה מתקשה ומתעבה ואני כמעט לא מסוגל להפתר ממנה לפעמים אחרי שעה ויותר של מאמצים חייב המטפל שלי להשתמש באצבע דבר שגורם ליציאת הטחורים, נכנסים חזרה תוך יום יומיים. הבעיה גורמת לי ממש לדיכאון כל הבעיות האחרות של הנכות מתגמדות לעומתה. אני אוכל 2-3 שיזיפים שהשרו במים בבוקר לפני הארוחה לוקח 30cc אוילאק עם כוס מים, ניסתי גם שמן פרפין, וכלום לא עוזר. שאלתי האם ניתן לקחת משהו שירכך את הצואה כמעט למצב שלשול, חס וחלילה עוד יותר גרוע במצבי. בתודה אילן

אילן שלום העצירות שלך תלויה במידת הנזק לעמוד השדרה וגובה הפגיעה. ככלל קיימים גורמים רבים לעצירות במצב שיתוק - איטיות בפעולת המעי הגס, הפרעות תחושתיות, הפרעות בהתרוקנות, חולשת שרירי דופן הבטן, מצב תזונתי. ניתן להשתמש בחומרים המבוססים על PEG (נורמלקס \ פגלקס) אשר הנם סוג משלשל אוסמוטי המרכך יציאה וממריץ את המעי להתרוקן. התרופה כמעט נטולת תופעות לוואי ואין דווחים על "הסתגלות" המעי לאורך זמן במידה ואין הקלה באמצעים אלו - ממליץ על בירור פיזיולוגי (מציאת ההפרעה התפקודית) מקיף במסגרת בית-חולים

25/06/2009 | 17:56 | מאת: נננננננננננ

אילן נסה לקחת בנפייבר 5 כפיות ליום מומסים בהרבה מים זה מגדיל את נפח הצואה ומרכך אותה ננננננננננננ

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול