פענוח סיטי עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

13/07/2009 | 16:59 | מאת: אפרת

אמא שלי בת 53 עברה לפני 5 שנים ניתוח פריצת דיסק L4-L5 לאחרונה אמא שלי סובלת מכאבי גב חזקים ונשלחה לסיטי ואלה התשובה שינויים אוסטאוארטיטים במפרקים הפצטליים עם תופעת ואקום בתוכם.בלט דיסק כללי מינמלי המשיק לשק הטטקאלי,אין לחץ על השורשים במרווח L4-L5 מרווח דיסקלי מאוד מוצר משני לניוון דיסקל ולטחר השתלת דיסק מלאכותי בתוכו. בנוסף הודגמה למינקטומיה וקיבוע אחורי של החוליות הסמוכות עם בורג בפידקל הימני בלבד הודגו זיזים גסים במעבר פורמינלי מצד ימין עם תוספת רקמתית הטרוגנית בתוך התעלה הספינאלית מימין .לא הודגם בלט דיסק משמעותי ואין היצרות פורמינלית משמאל במרווח L5-S1 שינויים אוסטאוארטריטים במפרקים הפאצטליים אין בלט דיסק או היצרות פורמינלית . יתר מבנים גרמיים כולל גופי החוליות וקשתות אחרויותצ ומפרקים הפאצטליים נראים שמורים רוחב בתעלה גרמית תקין אין עדות ל CENTRAL SPINAL STENOSIS לאורך ע"ש מותני שומן אפידורלי וליגמנטום פלבום תקין. אודה אם תוכל לתת תשובה מה אומר הסיטי בתודה אפרת

ה CT אומר שלאמך יש מספיק סיבות לכאבי גב. אם מדובר רק בכאבי גב ויש עודף משקל, הייתי ממליץ קודם לרדת במשקל והתעמלות. אם מדובר בסימפטומים אחרים היא צריכה להבדק.

03/06/2010 | 16:47 | מאת: מיקי

שלום רב, בזה הרגע קיבלתי תשובות של 2 הבדיקות, ואבקשך מאד אם אפשר חהסביר לי מה יש לי ( נשלחתי בגלל כאבים חזקים בירך שמאל במיוחד ממצב של ישיבה . תוך כדי הליכה המצב משתפר מעט תשובת המיפוי עצמות של כל השלד היא; הודגמה קליטה מוגברת קלה בעמו"ש מותני חוליות L3 יותר מרכזי, L5 S1 דו צדדי. קליטה מוגברת באיזורים פטלו פמורלים של ברכיים, טרזוס כפות רגליים. בסכום;הממצאים שתוארו יכולים להתאים לשינויים אוסטואוריטריטים ( עלי לציין שגילי 66 ש' וחוץ מטיפול בלחץ דם בניפידיפין 25 מ"ג אני בריאה) תשובת ה C .T. היא ; בסיכום 1. בלטי דיסק בגובה L5-S1 L4-5 ,L3-4 כמתואר 2. שינויים ארטרוטיים במפרקים הפסצטליים בגובה L4-5 L5-S1 3.ספונדילוליסטזיס קלה ב- L4 4. שינויים ארטרוטיים במפרקים סקרו- איליאקליים. 5.דיברטיקולוזיס בסיגמה. תור לרופא אורטופד נקבע לי לעוד שבועיים ובנתיים מאד הייתי רוצה לדעת מה מצבי ? ואם יש קשר לכאב החזק בירך שמאל במיוחד בחיבור בין הירך לשוק או רגל ובגב תחתון ממש על הישבן כלפי מעלה ולכיוון האמצע. בתודה ובתקווה לקבל תשובה שגם אוכל להבינה מה קורה איתי זו פעם ראשונה בירך ונמשך כ- 3 שבועות . טיפול באטופן 600 ו- 5 זריקות אביטרן לא הועילו, לעומת זאת זריקת וולטרן אחת הפחיתה הכאב, בברכה שוב מיקי

04/06/2010 | 15:36 | מאת: מיקי

שלום רב שוב. בתאריך 3/6/2010 שלחתי מייל לברור תוצאות המיפוי + ה- סי טי מקווה שהתקבל. אודה מאד אם רקבל תשובה בהקדם . בתודה ובברכה מיקי

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק