בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

08/05/2013 | 07:40 | מאת: אורית

אבא בן 76 לאחר קרניוטיומיה פאריטאלית ימנית להסרת מנינגיומה (ניתוח ראשון ב-9.10, ניתוח שני ב-8.13) כיום הישנות של המנינגיומה מימין עם צמיחה על הפאלקס וקונטרא לטראלית לשמאל עם מעורבות של הSSS וללא סימני זרימה תקינים במקטע זה. המנינגיומה נמדדה 51*41*29 ממ עוברת האדרה עם אזור נקרוטי קטן במרכזה ומללוה בבצקת וואזוגנית סביבה . במיטת הניתוח ניצפים שינויים פוסט ניתוחיים ופוסט הקרנתיים עם אזור אנצפלומלציה ואות גבוה בשקלול T2 סביב מיטת הניתוח. האם כדאי לנתח שוב? מה המשמעות לגבי זה שהגידול התפשט לצד שמאל. במה הוא יכול לפגוע מבחינת התפקוד? והאם מדובר באותה מנינגיומה או שיכול להיות גידול מסוג אחר?

מדובר בסוגייה לא פשוטה ולא לפורום הזה. כדאי להתייעץ עם המחלקה המנתחת.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק