בקע דיסק כפול בצואר הגורם לנימול יד ימין

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

30/04/2013 | 22:21 | מאת: אסי

שלום, לפני כחודש התחלתי לחוש נימול בתנוחות מסויימות ביד ימין. היום אני יודע שזה קורה רק כשהראש שלי מביט מעלה, כלומר הצואר נוטה לאחור. בבדיקת MRI בקע דיסק C5-C6 אקסצנטרי לימין, סימני לחץ בולטים על השק והחוט מימין והיצרות הנקב מימין. בקע דיסק C6-C7 ניכר לאחור, סימני לחץ ניכרים על השק והחוט, בולטים יותר מימין, וכן שני בלטים C3-C4 וגם C4-C5. אני מתחיל את כל סוגי הטיפולים והברורים (פיזיו, הידרו, דיקור סיני, אורתופד עמוד שדרה), וגם מנסה להגיע לנוירוכרורג. השאלה היא האם יש דחיפות להבדק אצל נוירוכרורג (לפני חודש יוני) כדי לשלול אפשרות של נזק עתידי? מלבד הנימול אני סובל היום מכאבים באזור הצוואר והכתפיים (מאז ומעולם סבלתי מצואר תפוס לסרוגין, אבל השבוע התחיל להחמיר קצת). אין לי אבדן תחושה או שליטה בכלל, למעט בזמן הנימול, שכאמור אני יודע להפסיק אותו ומשתדל להמנע מהופעתו. שאלה נוספת היא כיצד עליי להתנהג כרגע - האם להזהר במיוחד (לא להרים את הילדה?) או דוקא להיות בפעילות יתרה כפי שממליצים אתרים מסוימים? תודה מראש, אסי

כדאי שתגיע בהקדם לבדיקה ויתכן שתזדקק לניתוח. כדאי להיות במנוחה יחסית ולהמנע מהרמת משאות ופעילות ספורטיבית.

06/05/2013 | 09:39 | מאת: לא רופא

אני לא רופא ואני מתרה בך להבדק ע"י רופא ולקחת את הדעה שלי בערבון מוגבל אבל קח בחשבון שתיתכן רגרסיה של הדיסק. אני סובל גם כן מבעיות של פריצה בצוואר (ולחץ על החוט (אחד אומר משמעותי והשני אומר קל) ) אבל אל תרוץ לניתוח (בטח אם הוא כולל קיבוע שזה סוג של מגדל קלפים לדעתי) . תחפש בגוגול regression of cervical herniated disc יש כמה מחקרים שמראים שזה יכול להשתפר. ככלל, נראה לי שאורתופד עמוד שדרה ימהר לנתח אבל נוירוכירורגים יעדיפו להמתין כל עוד אין תסמינים משמעותיים.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק