בקע דיסק צדדי משמאל L5-S1.

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

03/03/2013 | 20:05 | מאת: יעל

שלום רב לפני כחודש ושבוע התעוררתי עם כאבי גב אדירים, ובשניות נרדמו לי בזו אחר זו אצבעות כף הרגל, הקרסול, השוק (בחלק החיצוני). ממש תופעה מפחידה המתרחשת בשניות. במשך כשבועיים כלל לא הרגשתי את האזור, כיום לאחר וחודש ושבוע מהארוע יש לי ירידה משמעותית בתחושה. בחלק החיצוני של כף הרגל יש תחושת זרמים חזקים ואני מרגישה רק מגע חזק במיוחד. בחלק החיצוני של השוק ושריר התאומים ירידה בתחושה גם כן. היום קיבלתי תוצאת mri : כל הפרמטרים תקינים פרט ל : בקע דיסק צדדי משמאל L5-S1. מה זה אומר ? האם הנזק הינו הפיך לדעתך ? אני אובדת עצות....קבלתי זריקה תחת שיקוף במרפאת כאב, שותה ליריקה במינון : 25 פעמיים ביום. לתגובתך אודה..... יעל

אם הבעייה ברגל שמאל, ככל הנראה פריצת הדיסק גרמה לנזק עצבי. אם ישנם עדיין כאבים משמעותיים, יתכן וכדאי לבצע ניתוח אנדוסקופי להסרת הלחץ מהעצב, כדי להוריד את רמת הכאב. לא בטוח שיחזיר את התחושה לרגל.

04/03/2013 | 21:45 | מאת: יעל

אנני סובלת מכאבים משמעותיים. האם הניתוח הנ"ל הוא במטרה להפחית כאב או מטרתו שיפור/תיקון הנזק העצבי? אנשים רבים (שאינם רופאים) מציעים לי טיפול כירופרקטי, האם ידוע על טיפול זה כפותר או מסייע לתופעת הרגל הרדומה ? חייבת לציין כי הכאבים אינם משמעותיים וכי רק הרגל הרדומה מטרידה אותי. מוכנה לעבור ככל טיפול, גם אם הוא מסוכן או כואב. תודה מראש יעל

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק