פריצת דיסק גדולה- האם מחייב ניתוח?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

20/10/2009 | 17:52 | מאת: אורית

בבדיקת סיטי אחרונה שעשית הממצאים היו: בסריקת L4-5 מודגם בקע אחורי מרכזי-ימני הגדול מאוד של הדיסקית המוחק את השומן האפידוראלי הקדמי ולוחץ על השק הדוראלי ועל שורש העצב הימני. מודגמת רקמה רכה מאחורי גוף החוליה L5 ,כנראה שהדיסק הבוקע נמשך מאחורי גוף החוליה,יכול להתאים ל- SEQUESTRATION . הדיסק הבוקע משתרע לעבר הרצס הלטרלי הימני. בסריקת L5-S1 מודגם בקע אחורי מרכזי של הדיסקית המוחק את השומן האפידוראלי הקדמי ומשיק לשורשי העצבים.הדיסק הבוקע משתרע לעקב הנקב הבינחולייתי הימני. אשמח לשמוע את דעתך, האם ממצאים אלו מחייבים ניתוח??? תודה אורית

הכל תלוי בסימפטומים, אם את מאוד סובלת ואין שיפור יותר מחודש ימים ניתן לשקול ניתוח. בכל מקרה תצטרכי MRI לפני הניתוח.

21/10/2009 | 14:59 | מאת: רות

לפני שאת מחליטה לעבור ניתוח אני ממליצה לך בחום להתייעץ עם ד"ר בן שושן אולי הטיפול שלו יתאים לך. מדובר על זריקה אנטי דלקתית מדוייקת לאזורים הפגועים בעזרת הדמיית CT. מצ"ב קישור להסבר. http://www.doctor-stephan.com/how.asp בהצלחה ותרגישי טוב!

עם כל הכבוד לד"ר בן שושן הטיפול הסלקטיבי שלו הוא טיפול לשיכוך כאבים (סימפטומטי) על מנת להרוויח זמן בתקווה שהדיסק יספג או יעלם לבד. במקרים של פריצת דיסק גדולה ללא הטבה ספונטאנית הסיכוי שזה יקרה קטן. בכל מקרה ההמלצה על ניתוח אנדוסקופי תהיה רק אחרי התייעצות וצפייה בתמונות ה CT.

06/01/2010 | 10:50 | מאת: יובל

הי אורית, בבדיקת CT נמצאו לי ממצאים דומים והדאגה רבה. אשמח לשמוע מה הטיפול שעשית והאם הוא הצליח. ניתן גם במייל [email protected] רב תודות, יובל

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק