צעירה בת 23 עם מנינגיומה מאחורי עין

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

11/12/2012 | 22:22 | מאת: אמיר

שלום רב , אחותי צעירה בת 23 והתלוננה בפני רופא עיניים על בעייה בעין (חור שחור במרכז הראיה) אחרי יומיים, הופנתה בדחיפות לMRI מוח ואובחנה שיש לה גידול שפירי בשם מנינגיומה. היום נפגשה עם ניורוכירוג בסורוקה ושם הוסבר לה שהמצב לא פשוט בכלל ויש גידול של 2 ס"מ שיש להסירו בניתוח , טיפול תרופתי לא יכול לעזור , הומלץ ניתוח דרך הגבה או דרך מערות האף אנחנו (המשפחה ) מאוד מודאגים מהעניין ורוצים הכי טוב בשבילה שכן ישנם סיכונים קשים בניתוח מעין זה , מה המלצתכם בנושא, לפנות לרופא נוסף, יש מומלצים בתחום, מה הסכנות וסיכויי הצלחה והחלמה של פרוצדורה כזו להלן הסיכום הרפואי של הד"ר: תלונות על ההפרעות בראייה בעיקר בעין שמאל, נבדקה ע"י רופא עיניים ונמצא פגם טמפורלע בשדות ראייה משמאל וניורופטיה אופטית במשמותית שמאל. מימין-תקין,הופנתה לבדיקת MRI מוח אשר הדגים גידול באזור האוכף הנראה כמנינגיומה של Tuberculum Sella עם לחץ ניכר על הגיאזמה,גבעול של היפופיזה ובלוטה עצמה. החולה מציינת אי סדירות במחזור.ציר הורמונולי (TSH,POLACTIN) בגדר תקים . אבקש את ביאורכם להסבר הרפואי הקשה בסיכום ואיך הכי טוב לנו להמשיך בתודה אמיר (אח של החולה )

למרות שזהו פורום בנושא עמוד שדרה, אענה-ניתוח דרך הגבה יכול להתאים,ניתן לשלב גם אנדוסקופ לצורך ראייה פנימית טובה יותר. הגידול הזה הוא יחסית שכיח ועדיף לנתח כדי למנוע פגיעה בעיין השנייה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק