מועמד לניתוח חוזר L3-L4 L4-L5

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

01/10/2009 | 18:39 | מאת: עוזי

אני בן 50 ונותחתי בינואר 2005 בחוליות הנ"ל במח' נוירו-כירורגית רמב"ם. מאז ועד היום היה שקט עם כאב סביל, מזה כחודשיים חזרו הכאבים עם רדימות של של הצד החיצוני של שוק וכף רגל שמאל, אני מתהלך ב"צורת סימן-שאלה" עם כאבים בעיקר לאחר ישיבה או כל תנועה המצריכה "סיבוב של עמוד-שידרה". MRI : L3-L4 לאחר למינקטומיה שמאלית, בקע דיסק שמאלי כולל פורמינלי שמאלי סוגר את הרצס השמאלי, רקמת גרעון בשולי הדיסק הפרוץ עוברת האדרה עם גדוליניום. L4-L5 מצב לאחר למינקטומיה שמאלית. בלט דיסק דפזוי בינוני כולל פורמינלי דו-צדדית L5-S1 בגדר הנורמה. למעט חולית מעבר L5 - סקרליזציה. האם מוכרת תופעה של צורך "בניתוח-חוזר" ? במה זה כרוך ? מה סיכויי ההצלחה ?

ניתוח חוזר בד"כ מורכב יותר עקב הצלקות. אם אין ברירה ואין שיפור תוך 3 חודשים אז לפעמים יש צורך בניתוח. ככל הנראה בעייתך הנוכחית היא פריצת דיסק L3-4. להזכירך שגם סוג זה של ניתוחים ניתן לבצע בשיטה אנדוסקופית.

02/10/2009 | 14:36 | מאת: עוזי

תודה רבה על ההתייחסות המהירה. הכאבים חזרו ב-12.8.09 לפי מה שתיארתי כאשר ישנם עליות וירידות בכאב וברדימות, החולשה ברגל שמאל. אורטופד-מנתח שראה אותי ציין כי החולשה ברגל היא הדבר שמפריע לו ביותר !! ומדובר בניתוח גדול !!! שבו צריך לקבע עם ברגים את 3 החוליות. סף הכאב שלי גבוה, האם המתנה וטיפולים הידרו-תרפים יכולים לפתור את הבעיה או רק דוחים את הניתוח ואף עשויים להחריף את מצבי ? תודה מראש וחג שמח עוזי

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק