בלט דיסק+פריצת דיסק ודיסק שחוק עם לחץ על שורש S1

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

27/09/2009 | 01:52 | מאת: אלירן צרפתי

לד"ר דבידוביץ אני פונה אלייך לייעוץ לאחר בירור עם רופא מומחה באסף הרופא מלפני יומיים, מקווה שתוכל לכוון אותי קצת יותר לאילו אפשרויות יש כדי להפחית או להעלים את הכאב. אני בן 22 משוחרר 9 חודשים, ב2006 התחיל לי כאב לאחר נפילה על הגב בזמן השירות הצבאי, נשלחתי לבדיקת מיפוי עצם שם הודגמה קליטה מוגברת בפרק הסקרואיליאקי הימיני. לאחר מכן נשלחתי לבדיקת CT ב-2007. הפיענוח:L5-S1 בלט דיסק אחורי אמצעי ויותר ימני עם לחצ על שורש S1 מימין. הוחלט שהעבור פיזיוטרפיה וכדורים כמו אבופן ואתופן. לאחר 4 חודשים חזרתי לביקור אצל אורטופד מומחה משיבא ששלח אותי לבצע בדיקת MRI שם הפיענוח:*מרווח L4-L5 בלט דיסק דיפוזי מינימלי ביותר אין עדות להצרות פורמינלית. *מרווח L5-S1 הודגם דיסק פרוץ קטנטן פרא מדיאני ימני היוצר לחצ על שורש S1 מימין, מאותו זמן ועד לפני 4 חודשים הייתי מטופל ע"י פיזיוטרפיס וזריקות וולטרן, לפני יומיים הייתי אצל רופא מומחה עמוד שדרה מאסף הרופא עם תוצאות עדכניות של CT שעשיתי באוגוסט 2009 שם הפיענוח: *L4-L5 בלט קל לאחור עם לחץ קל על מוצא השורשים *L5-S1בלט מרכזי של הדיסק עם לחץ על השק והיצרות על מוצא השורשים. לפי מה שהוא כתב: בבדיקה: הגבלה קשה בתנועת עמוד השידרה, מתקשה ללכת על קצות האצבעות, 3/5 EHL מימין, 4-5/5 PF מימין, החזרי אכילס תקינים. SLN מפיק כאב מ0 ב20 מעלות בCT בלט דיסק מרכזי משמעותי יש לחץ מסויים על S1 לסיכום: סיכויי הצלחה בניתוח אינם טובים, ובכל מקרה עם ניתוח יש לשקול קיבוע אוTDR ממליץ: פיזיוטרפיה וזריקה אפידוראלית *יש לציין אני סובל מכאבים חזקים ברגל ימין שלפעמים גורמים לי לא לתפקד, לא מסוגל לשבת יותר מ10 דקות או כנ"ל לעמוד, בהליכה מתקשה כאבים במפשעה ולאורך כל הרגל, כאבים ולחץ בגב התחתון, לפני 3 שבועות הרגשתי כאב שורף בצד שמאל של הישבן כמו שאני מרגיש בצד ימין, ופתאום בזמן הליכה הרגשתי זרם לאורך הרגל ומעדתי כי לא הרגשתי את הרגל. ומלפני שבוע התחלתי להרגיש כאבים חזקים בראש, הכאבים הולכים ומתגברים ברגליים מבקש את עזרתך בכיוון מה לעשות והאם ממליץ על זריקה פידוראלית? האם ניתוח? אם כן איזה כדאי מה הטיפול הנכון לעשות ברגע זה ואיך עוצרים את היתדרדרות המצב ברגליים? בתודה מראש, אלירן צרפתי

27/09/2009 | 01:55 | מאת: אלירן צרפתי

בנוסף לכל דבריי, לדברי הרופא מומחה הדיסק שלי הוא שחוק

לפי תאורך יתכן ותצטרך ניתוח וניתוח אנדוסקופי יכול להתאים. יש צורך ב MRI מעודכן(לא יותר מ 6 חודשים) ובדיקתי כדי שאוכל לדעת בוודאות. גמר חתימה טובה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק