שבר דחיסה ב-L1

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

27/06/2009 | 14:15 | מאת: אירית

אמי, בת 82, סובלת מאוסטאופורוזיס קשה, תוצאות ה_MRI :שברה חוליה L1,תמט עם בליטה אחורית ולחץ על השק הדוראלי. התעלה מוצרת בגובה L1. בנוסף L4-L5 ספונדלוליסטזיס דרגה 1 עם הצרות התעלה. L-2-L3 - ליסטזיס קל. בלטי דיסק קלים בכל המרווחים, ללא הצרות נוספת של התעלה. ביתר החוליות שינויים ניווניים בלבד. סובלת מכאבים חזקים מטופלת ב- MCR 30 מ"ג וליריקה. הפכה לסיעודית ורתוקה לכסא גלגלים.לא בוצע טיפול בצמנט מאחר והכאבים לא נובעים מהחוליה השבורה. האם יש טיפול שיכול לעזור לה, לשחרר אותה מהכאבים ולהעמיד אותה על הרגליים? אנא תשובתך המהירה. תודה מראש, אירית

שלום אירית, לפי התאור שלך יש לאמך הרבה סיבות לכאבי גב. במידה ואי יכולתה ללכת נובע מלחץ על חוט השדרה או עצבים יתכן וניתן לעזור לה. אוכל לראותה ורצוי עם MRI עדכני.

28/06/2009 | 17:15 | מאת: אירית

שלום לך ותודה על תשובתך המהירה, קבעתי תור למרפאה שלך בבילינסון, אך לצערי התור הוא לחודש אוקטובר. איך אפשר להקדים את התור? שוב, המון תודה, אירית

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק