להמשיך עם תרופות?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

26/08/2009 | 17:00 | מאת: יקיר

דר' דוידוביץ שלום. אני בן 26 עם בקע דיסק L5-S1 ובלט ב L4-L5. עברתי שתי צריבות דיסק (בשני הדיסקים השונים) שהביאו להקלה משמעותית (כמעט 100%) בכאבי תופת שהיו לי לכל אורך הרגליים ובגב התחתון. אולם, יש תקופות שהכאבים חוזרים לימים ואף שבועות. כרגע אני עובר תקופה כזו עם כאבים שחזרו ונמשכים כבר למעלה משבועיים. אני נוטל אתופן 600 פעמיים ביום כבר שבוע ויש הקלה מסויימת. השאלה האם כדאי להמשיך עם טיפול תרופתי (במינון גבוה כפי שציינתי) או לפנות לניתוח אנדוסקופי ואם כן - האם הניתוח "מחסל" את הסימפטומים לתמיד? תודה רבה, יקיר.

אם יעברו יותר מחודשיים ללא שיפור ניתן לעבור את הניתוח האנדוסקופי. אין ביטחון לתמיד אך באופן כללי הוא יותר אפקטיבי ליותר זמן מאשר צריבה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק