עזרה דחופה ...

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

01/06/2011 | 00:30 | מאת: lion

אני בן 40, סובל כחצי שנה מכאבים חזקים מאוד המרוכזים באיזור המפשעה ובשלושה החודשים האחרונים אני סובל מהירדמות רגל ימין עד הברך שגורם לי ליפול בזמן הליכה וקושי בעמידה ב- MRI שביצעתי לפני כחודש התברר שיש לי : סריקת L3-L4: פרוטרוזיה דיסקלית מרכזית ודו צדדית בולטת יותר מימין כמו כן פרוטרוזיה דיסקלית פורמינלית מימין. קיים לחץ על שורש L3 בפורמינה הימנית. לחץ מתון על השק הדורלי בולט יותר מימן. הפורמינה השמאלית חופשית. התברר גם שהחוליה L3 החליקה (זזה) מעל לחוליה מספר L4. הומלץ לי על שלושה דברים: 1) לעשות ניתוח לכריתת הדיסק 2) לעשות DISC NUCLEOPLASTY 3) ניתוח החלפת הדיסק וקיבוע שתי החוליות L3-L4 ביחד. אני מבולבל: הלכתי לשלושה מומחים בניתוחי עמוד שדרה וזו דעתם: 1) אם תעבור כריתת דיסק זה יגרום לחוליה L3 שתהיה חופשית כי הפריצה מחזיקה את חוליה L3-L4 ביחד ושזה מהווה סיכון לפגיעת חוט עמוד השדרה בעתיד. 2) לעשות את הדיסק נוקלאופלסטי. אחרי ששאלתי אותו אם יש סיכון שהחוליה תזוז עקב התכווצות הדיסק, אמר שיש סיכוי. 3) לעשות את הניתוח ולא לקחת את הסיכון שבו החוליה L3 יכולה לזוז. מה דעתך ד"ר ? מה אתה ממליץ ? בכבוד רב LION

עלי לראות את ה MRI כדי להחליט איזו פעולה עדיפה וכמובן יש לשקול את הניתוח האנדוסקופי אותו אני מבצע.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק