כאבים בצוואר ופענוח MRI ע ש צווארי וגבי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

18/04/2024 | 10:24 | מאת: יקטרינה

שלום דוקטור, אני בת 44. סבלתי במשך כמה שנים מכאבים חזקים בצוואר, יד ימין והחלק הימני של הגב. כאבים אלו באו והלכו כל כמה זמן. אך בשנה האחרונה הכאב נהייה קבוע. יש חוסר תחושה בצד ימין של הפנים, איפה שהאוזן והעין, וגם ביד ימין ועורף. התחושה יחד עם הכאב בהדרגה מקרינה לרגל ימין. יש תחושת נימול בחלק העליון הימני של הצוואר, ביד ימין שעוברת לכאבים, יש הרגשה שהגב מתעייף. חשוב מכל, כבר כמה חודשים אני מרגישה שיש מין חוט שעובר בגוף, אני נוגעת ומרגישה שזה כמו כאב עצבי פועם, הוא עובר באותו מקום: מחלק ימין של פנים, לעבר הצוואר ויורד ליד ימין. חוץ מזה, יש תמיד תחושה של זרם במרפק ביד ימין בלי שקיבלתי מכה. בכללי, המצב מחמיר כשאני יושבת יותר מ-20 דקות או אם אני מנסה לקחת חפץ או לעשות דבר-מה ביד ימין. MRI מוח תקין פענוח בדיקה MRI ע ש צווארי וגבי: ממצאים: ללא עדות לתמטים, תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות. החוט באות,סיומת ועובי תקינים. קיפוזי גבי ולורדוזיס צווארי שמורים. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: C4-C5 - בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על קדמת השק הדוראלי. מרכיב סוב ארטיקולרי מימין עם לחץ על העצב ההיקפי הימני.היצרות קלה של הפורמינה הנוירולית מימין. C5-C6- בלט דיסק סוב ארטיקולרי משמאל קל. C6-C7- בקע דיסקי פרא מדיאני משמאל עם לחץ על צידו השמאלי של השק הדוראלי.בקטע הגבי ללא ממצא דיסקופטי המשפיע על רוחב של תעלת השדרה או תעלות השורש. 1. רציתי לדעת עד כמה הממצאים מסוכנים ומה הם אומרים? 2. האם זה קשור לתיאורים של התחושות שלי שפרטתי לעיל ? 3. איזה טיפול תוכל לייעץ למקרה שלי? תודה מראש!

מצבך אינו מסוכן. על מנת לשייך את הממצאים בהדמיה לתלונותיך צריך להגיע לבדיקה.

19/04/2024 | 13:08 | מאת: יקטרינה

שלום, תודה רבה על התשובה. אשמח לדעת איך ניתו להירשם לבדיקה אצלך והיכן זה נמצא. אודה מאוד על התשובה.

יש קישור עם טלפון בפורום

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק