פענוח mri גבי בן 21

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

28/01/2024 | 12:13 | מאת: בן

היי ד״ר צריך עזרה בפענוח mri: בגובה T3-T4: דיסקופתיה בלט דיסק היקפי ופוסטרו-מדיאני לחץ בינוני על חוט הש על חוט השדרה ללא לחץ עצבי. רוחב תקין של התעלה. הניורופורמינות חופשיות בגובה T7-T8: בלט דיסק היקפי מעט אחורי ללא לחץ עצבי או על חוט השדרה. בגובה T8-T9 : בלט דיסק היקפי ואחורי עם בקע דיסק היקפי ואחורי ובקע דיסק פוסטרן-מדיאני פוקלי, ולחץ בינוני על קדמת החוט אין עדות למלציה. הנקבים הבין-חולייתיים פנויים. לסיכום: sheuerman disease עם דיסקופתיה ניוונית משמעותית בגובה T8-T9,יתכן על רקע שמורל נוד אחורי מדיאני, עם לחץ בינוני על חוט השדרה ללא עדות למלציה מה זה אומר ? צריך ניתוח ?

ככל הנראה לא צריך ניתוח, נטייה של הגוף להבליט דיסקים, מומלצת שחייה והמנע ממשקים כבדים.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק