כאבי גב הקרנה לרגל שמאל

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

18/12/2023 | 11:25 | מאת: אבישי

שלום ד״ר, בן 48 בריא באופן יחסי. סובל מכאבי גב תחתון והקרנה חזקה לרגל שמאל מזה מספר חודשים , פיזוטרפיה דיקור וכדורים נגד דלקת. דבר לא עזר או שיפר את המצב תוצאות MRI מותני לפני שבוע ממצאים: יישור הלורדוזיס המותני. החוליות ללא תמט וללא גלישה משמעותית. ככל הנראה המנגיומה אטיפית בגוף חוליה L1. בגובה L4-L5: הנמכה קדמית של הדיסק. בלט דיסק עם מרכיב של פרוטרוזיה בריצס הלטרלי הלוחץ במידה משמעותית על השורש היורד משמאל. בגובה L5-S1 בלט דיסק מרכזי קל עם פיסורה אנולרית ללא לחץ שורשי. הפורמינות הנוירליות ללא היצרות משמעותית. החוט בסיומת תקינה. ללא ממצא בולט ברקמות הרכות. לסיכום: בקע דיסק בגובה L4-L5 משמאל הלוחץ על השורש היורד משמאל. אשמח לדעת מה המלצתך לאור הממצאים תודה ויום טוב אבישי

אם עברת זריקה אפידוראלית ופיזיותרפיה ללא הקלה תשקול ניתוח אנדוסקופי.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק