בלטים ורטרוליסטזיס בבדיקת MRI

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

07/12/2023 | 18:07 | מאת: גיל

שלום. ברקע כאבי גב תחתון במשך שנים אשר לפני מספר שבועות הוחמרו משמעותית באופן של הקרנה חזקה לרגל ימין (מהישבן ועד השוק), כאבים חזקים והגבלה בפעילות. טיפול במרפאת כאב שיפר זמנית את המצב. בבדיקת MRI נמצא: L3-L4 בלט דיסק דיפוזי L4-L5 בלט דיסק דיפוזי L5-S1 רטרוליסטזיס של L5, קרע אנולרי באספקט האחורי של הסחוס הדיסקי. בלט דיסק דיפוזי עם בקע דיסקי פרא-מדיאני מימין עם סימני מיגרציה קאודלית ניכרת. לחץ על המוצא של העצב ההיקפיהימני של S1. היצרות קשה של ריצס לטרלי ימני. היצרות בולטת של תעלות השורש גם יותר מימין. העצב הימני ההיקפי של S1 נראה דחוק מהותית לאחור. הודגמו שינויים דגינרטיביים במפרקים סקרו-איליאקליים. אשמח לחוות דעתך באשר לאופן הטיפול המומלץ. תודה!

מדובר בפריצת דיסק. אם יש שיפור ניתן להמשיך טיפול שמרני, אם אין שיפור ניתן לבצע ניתוח אנדוסקופי.

11/12/2023 | 12:51 | מאת: גיל

תודה על תשובתך. מה עמדתך באשר לביצוע פעילות ספורטיבית לאחר פריצת דיסק? האם יש להימנע לחלוטין או שפעילויות שמרניות מסוימות כמו הליכה ושחיה כן מומלצות?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק