פענוח mri כאבים אחרי תעונת דרכים צוואר וגב

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

24/11/2023 | 17:14 | מאת: סופיה

שלום, מאז תעונת דרכים לפני שנה אני סובלת מכאבי צוואר וגב במיוחד בלילה לא מצליחה לישון בשום תנוחה. גם במהלך היום בעבודה זה מחמיר ואף מקרין לרגליים. ממצאים: יישור מסוים של לורדוזיס צווארית. עמדה תקינה של החוליות הטורקליות . גובה גופי החוליות תקין, ללא תמט או דיסלוקציה. חוסר סדירות בלוחית קצה עליונה של חוליה C6, רושם להתפתחות קשרית שמורל קטנה שלא נראתה קודם לכן. סיגנל היפראינטנסי ברצפי T2 בסמוך, בצקת מעטה. פרט לכך, סיגנל תקין ממח העצם של החוליות הצוואריות והטורקליות. ללא מסות פאראוורטברליות. חוט השדרה בסיגנל תקין ללא סימני מיאלופתיה או תהליך מוקדי. ללא שרידי דמם בחלל התעלה הגרמית. שינויים דיסקוגניים וניווניים לפי גבהים - בגבהים 5 C3 4, C4, בלטי דיסק דיפוזיים עדינים, אימפרסיה קדמית קלה על השק C5-C6 - בלט דיסק דיפוזי קל הלוחץ במידה קלה על השק התקלי. היפרטרופיה אונקו- ורטברלית עדינה. ללא היצרות משמעותית של פורמינה נוירליות . היפואינטנסיות במרווח הדיסקלי 9 T8, מתאים לדהידרציה.

ממצאים שפירים. טיפולי פיזיו, כורכומין כאנטידלקתי לגבי הגב התחתון ורגליים לבצע הדמיה לגב התחתון.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק