כאב גב אמצעי והקרנה לרגל סיטי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

11/11/2023 | 18:42 | מאת: טליה

אודה לך אם תתייחס לגב תחתון ולהיצרות בעיקבות כאבי גב חזקים שתוקפים אותי עם הקרנה לרגל שמאל להלןממצאי בדיקת CT ע"ש גבי ומותני התוויהקלינית: כאבים. ממצאים: הודגמהסקוליוזיס קלה בצורת ""S. הגובהשל גופי החוליות שמור. הודגמההיצרות של המרווחים הבינחולייתיים עם שינויים ניווניים עם וואקום פנומן בע"ש גבי אמצעי. זיזים ניווניים קדמיים וצדדיים בינוניים לאורך ע"ש גבי ומותני. הנקביםהנוירליים ללא הצרויות. שינוייםארטרוטיים במפרקים פצטליים לאורך עמוד שדרה גבי ומותני. שינויים ניווניים במפרקים הסקרואיליאקליים. איןעדות לבקעים דיסקליים לאורך עמוד שדרה גבי. איןעדות לסטנוזיס ספינלית לאורך עמוד שדרה גבי. בליטהאחורית קלה של הסחוס הדיסקלי בגובה 4L3-L, עם סימני לחץ על השק התקאלי והצרותו עד 8 מ"מ. בליטהאחורית קלה של הסחוס הדיסקלי בגובה 5L4-L, עם סימני לחץ על השק התקאלי והצרותו עד 8 מ"מ. בקעדיסקלי מרכזי קטן בגובה 1S5-L. איןעדות לסטנוזיס ספינלית בשאר הגבהים של עמוד שדרה מותני. האם עליי לעבור ניתוח? סובלת כ3 שנים

CT במקרה שלך אינו מסביר את ההקרנה, לבצע MRI

22/11/2023 | 20:23 | מאת: טליה

הבדיקה של הMRI נעשתה לפני שנה האם זה מסביר את הכאבי גב וההקרנה לרגל שמאל יש לי גם בורטיטיס בירך שמאל.. להלן התשובה להלןממצאי בדיקת MRI לעמוד השדרה המותני: הבדיקה נעשתה בשקלול STIR 2,T1,T. סיבתההפניה: כאב גב. ממצאים: הלורדוזיס המותני שמור. שינויים ניווניים עם יצירת זיזים גרמיים. שינויים ניווניים במרווחים הדיסקלים עם התייבשות הדיסקים והנמכת המרווחים הבין חולייתיים . ללאעדות לתמטים, תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. ללאעדות למסות פרה או פרא ורטברליות. הקונוס בסיומות 1L ללא עדות לאותות חריגים. בהסתכלות על המרווחים הספציפיים: 2L1-L - ללא בלט דיסק, נוירופורמינות חופשיות. 3L2-L - בלט דיסק מינימלי ללא לחץ על השק הנוירופורמינות חופישות, שינויים ניוונים במפרקים הפצטריים. 4L3-L - בלט דיסק היקפי והיפרטרופיה של הלגמנטום פלאבום עם לחץ בינוני על השק והצפפה קלה של שורשי הקאודה הנוירופורמינות מוצרות במידה קלה. 5L4-L- בלט דיסק היקפי קל עם לחץ קל על קדמת השק ללא הצפפת שורשי הקאודה הנוירופורמינות מוצרות במידה קלה. 1S5-L - בלט דיסק היקפי ללא לחץ משמעותי על השק הנוירופורמינות מוצרו במידה קלה, שינויים ניוונים במפרקים הפצטריים. סיכום: שינויים ניווניםם כמפורט. ללא לחץ על האלמנטים הניוראליים.

כל שינוי בע"ש יכול לגרום לכאבי גב תחתון. לגבי הירך אין הסבר מהגב התחתון.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק