פריצת דיסק הקרנה לרגל ימין

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

20/10/2023 | 12:55 | מאת: ג'יי

שלום, בעלי בן 45, בריא בדרכ, ספורטי, רץ באופן קבוע. סובל מכאבי גב, הקרנה לרגל ימין, חוסר תחושה בכף רגל ימין, לא מצליח לעמוד, ללכת. מטופל 4 ימים בפרנדיזון 60 מג, היום לקח 40 מג, מחר 20 וקיבל הנחיה להפסיק. אתמול היו לו עיוותים ביידים, בכפות ידיים, נעילות של הכף יד. כמה פעמים. מצרפת תוצאות של MRI- הלן ממצאי בדיקת MRI של ע"ש מותני הבדיקה נעשתה בשקלול T2 , T1 סיבת הפניה: בירור כאבים. ממצאים: ללא עדות לתמטים, תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. קיים יישור לרדוזיס מותני. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות. החוט באות, סיומת ועובי תקינים. עקמת קלה קמורה שמאלה. קשריות שמורל בלוחיות דיסקליות של גופי החוליות בחלק מהגבהים. שינויים ספונדליארטרוטים במפרקים הפצטלים L3-S1. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: 1--D12: בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על קדמת השק הדוראלי. L1-L2 -בגדר הנורמה. L2-L3 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על קדמת השק הדוראלי. L3-L4- בלט דיסק דיפוזי עם בקע דיסקי אחורי יותר מימין, לחץ על האספקט הקדמי והימני של השק הדוראלי, עיבוי של לגמנטום פלבה אשר יחד עם בלט דיסק גורם להיצרות קונצנטרית מתונה של תעלת השידרה. L4-L5. רטרוליסטזיס של L5, בלט דיסק דיפוזי עם בקע דיסקי אחורי ומרכזי עם סימני המיגרציה קאודלית, לחץ ניכר על קדמת השק הדוראלי על מוצא של העצבים ההיקפיים של L5 עם היצרות ניכרת של רצסים לטרלים ותעלת השידרה. L5-S1- בלט דיסק דיפוזי גורם ללחץ על קדמת השק הדוראלי, על מוצא של העצבים ההיקפיים של S1 ולחלק אקסטרה פורמינלי של העצבים ההקפיים של L5. מה כדי לעשות?

על פניו נראה שצריך לשקול ניתוח בהקדם כדי שלא יגרם נזק בלתי הפיך ברגל

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק