Mri עמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

11/10/2023 | 17:56 | מאת: סהר

היי, לפני כחצי שנה התחלתי לחוות עקצוצים ודקירות בפלג גוף עליון בנוסף לכאבי ראש לסירוגין. כאבי צוואר תמיד היו קיימים אצלי כך שלא יחסתי חשיבות. Mri מוח שבוצע תקין. ביצעתי Mri עמוד שדרה צווארי ולהן התוצאות: להלן ממצאי בדיקת MRI של ע"ש הצווארי ללא ועם הזרקת חומר ניגוד הבדיקה נעשתה בשקלול T2 , T1, STIR, סגיטלי ואקסיאלי ללא ועם הזרקת חומר ניגוד. אין ב-PACS בדיקות קודמות לצורך השוואה. סיבת הפניה: לשלילת אטיולוגיה דמיאלינטיבית לתלונותיו. ממצאים: מעבר קרניו צרוויקלי תקין. גובה החוליות תקין. ללא תזוזה. יש הרחבה קלה של התעלה המרכזית של חוט עד רוחב של 2 מ"מ בגובהי C6-C7. אין לשלול סירינקס קטן. אין עדות להאדרה פתולוגית בחוט. אין עדות לסיגנל פתולוגי בחוט המשחיד לתהליך דמיאלינטיבי. ללא עדות לשינוי ניווני מהותי או להיצרות מהותית של התעלה או הנקבים. יש היצרות קלה של נקב שמאל ב-C5-6. שאלתי היא מה משמעות התוצאות ? אציין כי אני גם משרת בצבא והאם זה יכול להשפיע על השירות. ומה הלאה מכאן ? תודה

מבחינתי MRI חוזר בעוד 4-6 חודשים לביקורת. בינתיים בדיקת נוירולוג ומעקבו.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק