פיענוח לאחר MRI רוצה לדעת עם אני במצב של ניתוח דחוף

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

13/09/2023 | 19:44 | מאת: נאור

שלום דוקטור אני בן 30 לפני כ5 חודשים התחילו לי כאבים ברגל ימין בשוק מתחת לירך בטוסיק ובקיפול של הברך האחורי בצעתי MRI קיבלתי את הפיענוח והבנתי שיש לי 2 בלטים ופריצת דיסק חמורה מאוד אבל יש עיניין של היצרות קריטית של הריצס הלטרלי הימני אני רוצה לדעת מה זה אומר והאם אני צריך להכנס לניתוח דחוף מצרף את כל המסמך אשמח ממך לחוות דעת להלןממצאי בדיקת MRI של ע"ש מותני הבדיקה נעשתה בשקלול 1T , 2T סיבתהפניה: בירור כאבים. ממצאים: ללאעדות לתמטים , תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. מנח לורדוטישמור. ללאעדות למסות פרה או פרא ורטברליות. החוטבאות, סיומת ועובי תקינים. עקמתקמורה ימינה. שינוייםספונדילוארטרוטיים במפרקים הפצטלים בגובה 1S3-L. המנגיומה בגוף החוליה 2C. הסננהשלשומן תת עורי בגב תחתון, יתכן כתוצאה משכבה ממושכת. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: 2L1-L -בגדר הנורמה. 3L2-L- בגדר הנורמה. 4L3-L- בלט דיסק דיפוזי עם מרכיב לטרלי משמאל קל. .L4 של רטרוליסטזיס -L4-L5בלטדיסק דיפוזי עם בקע דיסקי גדול פרא מדיאני מימין הגורם ללחץ על האספקט קדמי וימני של השק הדוראלי ולמוצא של העצבההיקפי הימני של 5L עםהיצרות קריטית של הריצס הלטרלי הימני. קיימתהיצרות בולטת של תעלת השדרה ובינונית של תעלות השורש. .L5 של סקרליזציה-L5-S1הספירה נעשתה מגובה 2C בסריקת לוקולייזר. בלטדיסק דיפוזי קל.

על פניו את צריכה ניתוח בהקדם. אם הסימפטומים חריפים כדאי להגיע למיון.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק