פענוח mri עמוד שדרה גבי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

03/09/2023 | 20:52 | מאת: שירן

היי שמי שירן אני בת 27. בפברואר האחרון הרמתי משהו ממש כבד עבורי ומאז שבעה חודשים עברו ואני סובלת מאוד מכאבים בצוואר ובגב. עשיתי mri עמוד שדרה גבי והנה התוצאות: .T1, T2, STIR בסדרות ממצאים: החוליות ללא תמט וללא ליסטיס. ללא שינויי אות דלקתיים או חשודים במח העצם החולייתי. בגובה 12D11-D מודגם בקע דיסק מרכזי העולה מעט כלפי מעלה וגורם לרימודלינג של דופן חוליה 11D . גובה הדיסק נמוך. הבקע גורם לאינדנטציה קדמית קלה של החוט ללא מיאלופתיה, מדובר כנראה בממצא כרוני. בגובה 1L12-D בלט דיסק קל ללא אינדנטציה של החוט. בשאר הגבהים הדיסקים תקינים ואין בלטים נוספים. החוט מסתיים בגובה תקין 2L1-L. ללא שינויי אות חריגים בחוט. ללא ממצא בולט ברקמות הרכות. לסיכום: בקע דיסק מרכזי 12D11-D הגורם לאינדנטציה קדמית קלה של החוט ללא מיאלופתיה. שינויים גם בדיסק 1L12-D ללא לחץ על החוט. ממצאים נוספים: ככל הנראה מספר ציסטות קטנות בכליה הימנית לקורלציה עם בדיקת אולטרה סאונד וייעוץ קליני בשל הגיל הצעיר של הנבדקת. ברצוני לשאול מה זה אומר "רימודלינג של דופן החוליה"? רשום גובה הדיסק נמוך, זה משנה? בנוסף רשום "הבקע גורם לאינדנטציה קדמית קלה של החוט" מה זה אומר אינדנטציה של החוט? האם בקע ופריצת דיסק זה אותו הדבר ומה לעשות כדי לטפל כי פזיו אני לא מצליחה לעשות תרגילים בגלל הכאבים ומה לא לעשות כדי שהמצב לא יחמיר?

הרושם לפי הפענוח שמדובר בממצא ישן ולא חדש. למען הסר הספק כדאי שתגיעי למומחה עמוד שדרה לבדיקה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק