פענוח בדיקת CT עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

10/07/2023 | 10:10 | מאת: אמ

שלום רב, בשבוע שעבר ביצעתי בדיקה CT וזה הפענוח - אני פונה פה כי התור שלי לרופא הוא מאוד מאוחר. אשמח אם אוכל לקבל מענה מה אומרת התוצאה. תודה רבה איילת. ט.מ. של עמוד שדרה גבי ומותני: יישור קל של הקיפוזיס הגבית. העמדה הגבית לורדוטית עם סקוליוזיס קמורה לשמאל. דיסקופתיה ניוונית מודגמת ב4-L1-L עם הנמכת גובה הדיסקיות, חוליות אלו מראות סקלרוזיס קלה משנית לשינויים הניווניים. פרט לכך המבנים הגרמיים תקינים. בקטע הגבי: אין עדות לבקע דיסקלי. תעלת השדרה והפורמינות במימדים תקינים. בקטע המתני: 2L1-L: בגדר התקין. 3L2-L: בקע דיסק פראצנטרלי שמאלי לוחץ על קדמת השק ללא היצרות התעלה. הפורמינות פתוחים. 4L3-L: בקע דיסק אחורי דיפוזי מסוייד יותר לשמאל לוחץ על השק בשילוב עם עיבוי הליגמנטה פלאבה מיצרים את התעלה נראה לחץ גם על שורש העצב 4L מימין. הפורמינות פתוחים. לציין רטרוליסטזיס קלה דרגה 1 בגובה זה. 5L4-L: בקע דיסק אחורי דיפוזי לוחץ על השק. עיבוי דו"צ של הליגמנטה פלאבה מיצר מעט את התעלה במישור הקורונלי, הפורמן משמאל מוצר במידה ניכרת ע"י שינויים פצטלים היפרטרופים עם לחץ על שורש העצב 4L משמאל. הפורמן מימין חופשי. 1S5-L: בקע דיסק אחורי מסוייד משיק לשק. הבקע בולט יותר לשמאל ומיצר את הרצסוס הלטרלי משמאל במידה קלה. בקע פורמינלי ולטרלי שמאלי עם זיז נלווה בשילוב שינויים פצטלים היפרטרופים מיצרים מאוד את הפורמן השמאלי עם לחץ ניכר על מוצא שורש העצב ההקפי 5L משמאל. הפורמן מימין חופשי. הרקמות הרכות הפרא-ורטברליות שמורות. יש לציין מצב לאחר ניתוח בריאטרי וכריתת כיס מרה. לסכום: שינויים ניווניים מותניים כמפורט. ראה תוצאה בבדיקה סי.טי סקן - עמוד שדרה צוארי. בדיקת סי טי עמוד שדרה מתני בדיקת סי טי עמוד שדרה גבי ט.מ. של עמוד שדרה צוארי: קיפוזיס של עמוד השדרה הצוארי. מבנים גרמיים שמורים. דיסקופתיה ניוונית ב7-C4-C עם הנמכת גובה הדיסקיות וזיזים מרגינלים. 2C1-C: בגדר התקין. 3C2-C: הדיסק שמור. התעלה במימדים תקינים. הפורמן משמאל מעט מוצר ע"י היפרטרופיה פצטלית. 4C3-C: בקע דיסק אחורי מרכזי שטוח נוגע בקורד. התעלה במימדים תקינים. הפורמן משמאל מעט מוצר ע"י זיזים. 5C4-C: זיזים אחוריים ובלט אנולוס שטוח משיקים לקורד ללא היצרות התעלה. הפורמן מימין מוצר ע"י זיזים. 6C5-C: בקע דיסק פראצנטרלי ימני עם זיזים נלווים לוחץ על השק ועל שורש העצב 7C מימין. הפורמינות פתוחים. 7C6-C: בלט דיסק אחורי לוחץ מעט על השק.הפורמן מימין מוצר ע"י זיזים. 1T7-C: בגדר התקין. הרקמות הרכות הפרא-ורטברליות שמורות. לסיכום: שינויים דיפוזיים כמתואר, הממצא המשמעותי הינו בקע דיסק ב6-C5-C.

יותר מדי ממצאים, מה הבעיה? עדיף להגיע לייעוץ פרונטאלי.

16/07/2023 | 08:29 | מאת: אמ

התלונה שהגעתי איתה היתה כי נרדמות לי הרגליים גם תוך כדי הליכה ומאוד כואבות לי.

להגיע ליעוץ פרונטאלי

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק