mri עמוד שדרה מותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

05/07/2023 | 17:35 | מאת: sarit

, הבדיקה בוצעה בתאריך: 05/07/2023 תעודת זהות: 028825115 תאריך הדפסה:05/07/2023 עמוד 1 מתוך 2 להלן ממצאי בדיקת MRI של ע ש מותני הבדיקה בוצעה במנחים סגיטליים ואקסיאליים ברצפים של T1, T2 ודיכוי שומן ולאחר הזרקת גדוליניום. התוויה קלינית:כאבי גב עם הקרנה לרגל שמאל ובירור ממצאים שהודגמו בבדיקת CT. בוצעה קורלציה לבדיקת CT מ- 02/07/2023. ממצאים: מנח שמור. ללא תמטים. ללא תזוזות. ללא בצקת לשדית או בצקת ברקמות הרכות. הקונוס בסיומת L1 ללא מוקדי אות חריג בתוכו. ללא עדות למסות פרה ורטברליות. בהסתכלות ספציפית: בשולי הבדיקה- בגובה D10-D11 ו-D11-D12 )סרוק במישור הסגיטלי בלבד(: מודגמים בלטים ובקעי דיסק קטנים, משיקים לקדמת השק אך לא גורמים לאפקט לחץ בולט על החוט עצמו. גובה D12-L1: בגדר הנורמה. גובה L1-2: בגדר הנורמה. גובה L2-3: בגדר הנורמה. גובה L3-4: בלט דיסקלי מינימלי היקפי ללא היצרויות מיוחדות. גובה L4-5: בלט דיסקלי קל ללא היצרות מיוחדת. היפרטרופיה פצטרית דו צ. גובה L5-S1: מזוהה בקע דיסקלי קטן מרכזי ללא היצרות ספינלית. במיקום פורמינלי אקסטרה פורמינלי משמאל מזוהה נגע הנראה ציסטי אך לא צלול, עד כמה שניתן לדון לא מזוהה האדרה פתולוגית בתוכו בהסתכלות על המישורים הסגיטלים מזוהה היפרטרופיה פצטרית דו צ בולטת יותר משמאל והגברה של הנוזל התוך מפרקי השמאלי. והאקסיאלים. קוטרו של הממצא 0.9 ס מ ונראה שהממצא מערב את שורש L5, בדומה לבדיקת ה-CT. התרשמות:שינויים נווניים קלים ללא היצרות ספינלית. נגע פורמינלי שמאלי בגובה L5-S1 מערב את שורש L5. הסבירות הגבוהה ביותר שמדובר בציסטה פרי נויראלית, ממצא שפיר ופחות סביר שמדובר בשוואנומה. מומלץ מעקב הדמייתי נוסף בעוד כחצי שנה. הנוכחית. יש להקפיד על ביצוע הזרקת חומר ניגודי במישור האקסיאלי עם דיכוי שומן ) גם במישור האקסיאלי ( שלא בוצע בבדיקה

דורש בדיקת מומחה עם הדיסק של ה MRI כנראה ממצא שפיר.

03/05/2024 | 19:14 | מאת: חלי

מה את מפרסמת את תעודת הזהות שלך ברבים. מה את אמיתית? תבקשי ממנהל האתר למחוק. זה לא מציק.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק