הרחבת תעלת שדרה ללא קיבוע

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

22/03/2023 | 08:52 | מאת: כהן 999

שלום! בן 73, סכרת ולחץ דם מאוזנים. משקל 65 , BMI- 24 . ב-2008 עברתי הרחבת תעלה-דהקומפרסיה של השורשים אל 5 דו"צ , למינקטומיה מלאה של אל 4 וקיבוע של אל 4-5 בברגי פדיקל. הניתוח עזר מאד. כאבי הגב והרגליים השתפרו ב-80 אחוז למעט כאבים ופרסטזיות בכפות הרגליים שמתעצמים בעמידה והליכה. לפני כשנתיים התפתחו כאבים והגבלה קשה בעמידה ממושכת והליכה. לאחר הליכה של כחמש מאות מטרים, מתפתחים כאבים בגב התחתון ולאורך צידי הרגליים עד כפות הרגליים. לאחר הליכה של קילומטר ומעלה אני חייב לשכב במיטה למשך שעות עם משככי כאבים. ב-MRI נצפתה היפרטרופיה ניכרת והיצרות קשה של התעלה באל 3-4 . באל 2 -3 היפרטרופיה ניכרת והיצרות בינונית של התעלה. באל 5 אס1 היפרטרופיה ניכרת היצרות קשה של הפורמינה משמאל. באל 4-5 המצב אינו מצריך ניתוח או שינוי. הוצעלי על ידי מנהל יחידת ניתוחי ע"ש, הרחבת תעלה מאל 2 עד אל 5 אס 1 ללא קיבוע ( בדילוג על אל 4-5). לדברי הרופא שהינו מנהל יחידת ניתוח ע"ש לא מוכרחים לבצע קיבוע. לדבריו, הקיבוע יקשיח את עמוד השדרה ולא תהיה גמישות כלל. אני חושש מכך. האם זה לא מסוכן לאי יציבות החוליות? ולפגיעה בעצבים מסביב? תודה על העזרה

23/03/2023 | 13:09 | מאת: כהן 999

שלום. בהמשך לשאלה מ-22/3/23 שכחתי לציין כי תוכנית הניתוח לדברי הרופא היא פתיחת חתך בגב באורך 12-15 ס"מ מאל 2עד אל 5 אס 1. לחתוך ולהוציא חלקים כדי לשחרר לחץ בתוך התעלה ולסגור. חשבתי אם אי אפשר לבצע ניתוחים זעיריםבשלושת ההמקומות. תודה

יתכן שניתוח דקומפרסיה אנדוסקופית לגובה L3-4 בלבד יעשה את העבודה (לטפל רק בהיצרות שמייצרת סימפטומים)

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק