בעיית גב לאחר ניתוח למינקטומי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

25/01/2023 | 15:58 | מאת: TZA

מצב לאחר פורמינוטומיה L4-L3 משמאל ולמינקטומיה L5-L4 משמאל. האדרה ניכרת בפורמינה הנוירלית L4-L3 משמאל כביטוי לצלקת פוסט אופרטיבית. ללא עדות לבקע דיסק חוזר. ארטרופתיה פצטרית משמעותית S1-L5 דו"צ. סטנוזיס ספינלי בינוני בגובה L5-L4. מה ההמלצה

26/01/2023 | 12:00 | מאת: TZA

שלחתי את סיכום פיענוח MRI עם חומר ניגוד רציתי לקבל חוות דעת, אני שולח את כל הפיענוח כל הפיבן 66 ,לאחר דיסקקטומיה ולמינקטומיה בגובה L5-L4 משמאל, החמרה נוספת בכאבים בגב תחתון מקרין לאורך רגל שמאל. בהשוואה ל 22/7/28 ולבדיקות קודמות נוספות. .T1, T2, FLAIR, SWI, DWI, BB בסדרות ממצאים: מצב לאחר פורמינוטומיה L4-L3 משמאל ולמינקטומיה L5-L4 משמאל. ללא קולקציה נוזלית במיטת הניתוח. ללא הישנות בקע הדיסק ב L5-L4 וללא עדות לצלקת מתאדרת משמעותית. בגובה L4-L3 משמאל ללא עדות לחזרת בקע דיסק אולם ישן האדרה בולטת במיטת הניתוח כביטוי לצלקת. החוליות ללא תמט וללא גלישה. ללא שינויי אות משמעותיים במח העצם החולייתי. בלטי דיסק קלים בלבד במספר גבהים ללא לחץ שורשי. החוט מסתיים בגובה תקין. שינויים ניוונים פצטרים ניכרים בגבהים L5-L4 ו- S1-L5. ללא האדרה פתולוגית בחוליות או בתעלה הספינלית. האדרה סביב המפרקים הפצטרים התחתונים בעיקר S1-L5 כביטוי לארתרופתיה פצטרית. סטנוזיס ספינלי בינוני בגובה .L5-Lענוח מצב לאחר פורמינוטומיה L4-L3 משמאל ולמינקטומיה L5-L4 משמאל. האדרה ניכרת בפורמינה הנוירלית L4-L3 משמאל כביטוי לצלקת פוסט אופרטיבית. ללא עדות לבקע דיסק חוזר. ארטרופתיה פצטרית משמעותית S1-L5 דו"צ. סטנוזיס ספינלי בינוני בגובה L5-L4. השאלה מה לעשות לגבי זה שרגל שמאל ממש חצי משותקת לא מרגיש כלום וכאבים כל הזמן

26/01/2023 | 12:01 | מאת: TZA

אשמח לעצתו של ד"ר דוידוביץ.

26/01/2023 | 12:14 | מאת: TZA

האם ד"ר דוידוביץ רואה צורך בניתוח

לפי הדיווח אין לחץ על העצב. יתכן ומדובר בנוירופתיה (עצב פגוע) תתייעץ עם נוירולוג לגבי טיפול תרופתי.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק