תוצאות CT ע״ש מותני בעקבות כאבים ואי יכולת לזוז

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

10/01/2023 | 21:37 | מאת: מיכל

מזה מעל חודש אני סובלת מכאבי גב עזים ואי יכולת לתפקד בעקבות הכאבים. לא יכולתי לזוז או לתפקד וכרגע אני מוגבלת בתנועה ובהליכה יש כאבים עזים וזה מקרין לי לישבן לירך שמאל ומטה לפני 6 שנים עברתי צריבת דיסק עקב בלט דיסק גדול שלחץ על העצב בl4-l5 קיבלתי הפניה מהאורטופד לפני כמה ימים לCT ע״ש מותני ואלו הממצאים: גובה של גופי החוליות שמור. מרווחים בינחולייתיים שמורים. זיזים ניווניים קדמיים וצדדיים קטנים לאורך ע"ש מותני. הנקבים הנוירלים ללא היצרויות. ספונדילוליזיס ללא ליסטזיס בגובה L5-S1. המפרקים הפצטליים הודגמו שמורים לאורך ע"ש מותני. שינוים ניווניים במפרקים הסקרואיליאקליים. בליטה אחורית קלה של הסחוס הדיסקלי בגובה L3-L4. בקע דיסקלי מרכזי בינוני בגובה L4-L5,L5-S1. אין עדות לסטנוזיס ספינלית לאורך ע"ש מותני מה זה אומר? מה ניתן לעשות על מנת לפתור את הכאבים הבלתי פוסקים האלה? בכל תזוזה אני מרגישה שמשהו שבור אצלי בגב ובא לי לבכות. אני בת 30. תודה

יש סדק בעצם שמחברת בין החוליה L5 ל S1. לחזק את שרירי הגב התחתון ולשחות. להמנע מהרמת משאות והפעלת לחץ על הגב.

12/01/2023 | 14:29 | מאת: מיכל

תודה על התשובה. אין מה לעשות עם זה? היית ממליץ על ניתוח? זה פתרון?

איני ממליץ על ניתוח בשלב זה, זריקה אפידוראלית ושחייה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק