היצרות של הנקב העצבי בחוט השדרה צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

18/11/2022 | 07:41 | מאת: אייל

שלום אני בגיל 65 וסובל מכאבים כרוניים בצוואר שהוחמרו בשנה האחרונה. ב MRI התגלה שורש עצב ב C3/4 משמאל כלוא בנקב שהוצר. יש מדי פעם כאב בכתף שמאל, שרירים מכווצים בגב עליון, וכאב בסוף טווח תנועת הראש לכיוון שמאל. עברתי פיזיותרפיה וטיפול בגלי רדיו ולא עזרו. האם ניתוח הרחבת הנקב באמצעות שתל רלוונטי למקרה כמו שלי? מה הסיכונים בפרוצדורה זו?

ניתן להרחיב את הנקב ללא שתל בניתוח אנדוסקופי אך צריך לבדוק אם זה אכן מקור הכאב. עדיף להתחיל עם זריקה ממוקדת ל C3-4 משמאל תחת שיקוף במרפאת כאב.

25/11/2022 | 09:54 | מאת: אייל

יש לי גם כאבי ראש חזקים באזור המצח, שמופיעים בד"כ יחד עם הכאב בצוואר. האם להערכתך יש קשר בין הדברים?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק