Mri.

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

16/10/2022 | 14:19 | מאת: Sharon

חג שמח:) קיבלתי תוצאות של mri הבוקר. מבקשת עזרה בפענוח , האם ניתוח בלתי נמנע במקרה הנ"ל?? התוצאות בהודעה תודה רבה

16/10/2022 | 14:27 | מאת: Sharon

הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול T2, T1 במישור אקסיאלי וסגיטלי לפני ואחרי הזרקת גדוליניום. הבדיקה בוצעה בחשד למיאלופתיה צווארית. עמדה צווארית לורדוטית רגילה. באזור המעבר הקרניו צרביקלי נראית צניחה של הטונזילות הצרבלריות אל הפורמן מגנום. הצניחה לאורך כ- 4 מ"מ. מתאים לכיארי 1 . .תקין: C2-3, C3-4 5-C4 :בלט אנולוס ועיבוי PLL לוחץ על קדמת חוט השדרה. שינויים ארטרוטים אונקו ורטברליים משמאל עם היצרות קלה של הפורמן. 6-C5 :אוסטאופיט דיסק קומפלקס אחורי לוחץ על קדמת חוט השדרה. שינויים ארטרוטים אונקו ורטברליים עם היצרות פורמינלית דו צדדית. 7-C6 :אוסטאופיט דיסק קומפלקס אחורי משיק לחוט השדרה. .תקין: C7-D1 לא נראה סיגנל חריג בחוט השדרה. אין האדרה חריגה בגדוליניום. לסיכום: 1 .צניחה של הטונזילות הצרבלריות אל הפורמן מגנום - כיארי 1. 2 .שינויים של אוסטאופיט דיסק קומפלקס אחורי עם לחץ על חוט השדרה הצווארי כמפור

תלוי בממצאי הבדיקה הנוירולוגית.

17/10/2022 | 22:43 | מאת: Sharon

תודה על תשובתך! לא ביקשו ממני לבצע בדיקה נוירולוגית, אשמח להבין את תוצאות הבדיקה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק