פענוח MRI - כאבים ברגל ובגב התחתון ותחושת נימול

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

06/10/2022 | 21:11 | מאת: חניתה

שלום, אני בת 34. בשנים האחרונות אני סובלת מכאבים ברגל ותחושת נימול. הכאבים לא עוברים ומשככי כאבים לא ממש עוזרים. יש קושי בתנועה. האורתופד ממליץ על ניתוח להורדת הלחץ. לאחרונה עשיתי MRI וזאת התוצאה: L3-L4 - בלט דיסק פארא מדיאני ימני הלוחץ ומיצר את נקב ימין ולוחץ על השורש החוצה אותו וכן על השורש הימני בחלל התעלה. השורשים משמאל חופשיים. פסטות שמורות. L4-L5 - דהידרציה של הדיסק. קרע אנולרי מלווה בפריצת דיסק מרכזית וצדדית ימנית עם לחץ ודחיקה משמעותיים של השורש בחלל התעלה מימין. שאר השורשים חופשיים . פסטות שמורות. אשמח לדעת מה זה אומר? תודה מראש.

יש לך שתי פריצות דיסק, יש לבדוק מי מהן גורם לכאב ונימול ולבצע ניתוח ממוקד.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק