Mri מותני פענוח מוגבלות ,סבל רב

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

21/09/2022 | 09:05 | מאת: Mri מותני,מה הלאה?

שלום, אני בסבל רב אשמח להבנה מה הלאה מכאן -L1 :בלט דיסק מינימלי, ללא לחץ על התעלה, ללא היצרות של נוירופורמינות. L3-L2 :הנמכה של הדיסק. בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על תעלת השדרה. היצרות מינימלית של נוירופורמינות. ללא לחץ על התעלה. עיבוי של ליגמנטום פלאבום. L4-L3 :בלט דיסק מינימלי, ללא לחץ על תעלת השדרה. קרע של הרצועה האנולרית באזור פורמינלי השמאלי. היצרות מינימלית של נוירופורמינות יותר מימין עם לחץ על שורשי הנוירלים L3 . L5-L4 :לאחר למינקטומיה מימין. ללא לחץ על תעלה. היצרות קלה של נוירופורמינות יותר מימין ולחץ על שורשים הנוירלים L4 .שינויים דגנרטיביים, היפרטרופים בפאסטות. עיבוי והאדרה של שורש הנוירלי L4 הימני S1-L5 :בלט דיסק מינימלי, ללא לחץ על התעלה. קרע של הרצועה האנולרית באזור פורמינלי הימני. לחץ מינימלי על השורשים הנוירלים L5 . לאחר הזרקת גדוליניום יש האדרה במיטת הניתוח ברקמות רכות בגובה L5-L4 ללא עדות לקולקציה. בנוסף עיבויליגמנטום פלאבום תודה

MRI מדגים מצב אחרי ניתוח, אין ממצא חריג במיוחד

25/09/2022 | 18:05 | מאת: מירב

תודה על המענה, מהם בעצם מספר הקרעים המתוארים?

ראי תשובתי

01/10/2022 | 21:09 | מאת: מירב

שלום, לא רואה תשובתך לעניין הקרעים, אני שלושה חודשים לאחר ניתוח וטרם חזרתימלעצמי,

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק