עזרה בקריאת תשובת ה CT

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

10/08/2022 | 19:48 | מאת: תודה

שלום... עקב כאבים קשים בצוואר בעורף ובשכמות...עם הקרנה מסויימת לשריר היד ולאחת האצבעות ביצעתי CT עמוד שדרה צווארי... אם משהו יכול לעזור ולומר מה הפירוש תשובות ומזה אומר בעיברית+מה ההמלצה אשמח. היסטוריה- כאבים באזור הצוואר העורף והשכמות שכנראה מקרין גם לאצבע הבוהן ביד ימין השוואה- אין ממצאים- המנח האנטומי של עמוד השדרה תקין. החוליות הצוואריות תקינות בגובה. ללא שברים. המרווחים הדיסקלים האינטר- ורטברלים תקינים בגובה. מודגמים שינויים בעמוד השדרה, כמפורט על פי גבהים- בגובה 3-C2 – דיסק/ אוסטיאופיט קומפלקס פאראסנטרלי שמאלי שטוח . ללא היצרות התעלה. היצרות מינימלית של הפורמן משמאל משנית לשינוי אונקוורטברלי שמאלי קל. בגובה 4-C3 – דיסק/ אוסטיאופיט קומפלקס שטוח מצר קלות את השק התקלי משיק לקורד. היצרות קלה של הפורמן משמאל משנית לשינוי אונקוורטברלי שמאלי קל. בגובה 5-C4 – דיסק/ אוסטיאופיט קומפלקס שטוח מצר קלות את השק התקלי משיק לקורד. היצרות קלה של הפורמן משמאל משנית לשינוי אונקוורטברלי ופצטלי שמאלי קל. בגובה 6-C5 עד גובה T1-C7 ארטיפקטים ממסכים את התעלה, אך רושם שאין היצרות משמעותית של התעלה והפורמינות. רקמות רכות פרה ורטברליות בגדר התקין. לסיכום- שינויים ניוונים מינימלים. ללא ממצא המסביר כאבים קורנים לימין. תודה מראש

MRI אולי יסביר.

11/08/2022 | 22:52 | מאת: תודה

דבר ראשון תודה על התשובה והתגובה דר. דבר שני - האם יש פה משהו שצריך לחשוש ממנו? היום קיבלתי הפניה לבדיקת emg.. האם יש פה איזה בלט דיסק? פריצה? משהו שצריך להדאיג?

לדאוג לא יעיל, לבצע MRI

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק