עזרתך בבקשה בממצאי mri

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

26/07/2022 | 21:50 | מאת: משה

שלום קיבלתי פיענח של mri צווארי וגבי שנעשה בעקבות לחץ על חוליות ע"י רופא אורטופד להלן הממצאים ממצאים: ללא עדות לתמטים , תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות. החוט באות, סיומת ועובי תקינים. ללא עדות להאדרה פתולוגית לאחר הזרקה. לורודוזיס צווארי וקיפוזיס גבי שמורים. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: C5-C4 - בלט דיסק לטרלי דו"צ קל. C6-C5 - בלט דיסק סוב ארטיקולרי דו"צ קל. C7-C6 - קרע אנולרי באספקט האחורי של הסחוס הדיסקי. בלט דיסק סוב ארטיקולרי דו"צ קל. D3-D2 - בקע דיסקי אחורי ומרכזי עם לחץ על קדמת השק הדוראלי. D6-D5 - בלט דיסק דיפוזי עם בקע דיסקי אחורי ומרכזי גורם ללחץ על קדמת השק הדוראלי. התרשמות: שינויים דיסקופתיים קלים לאורך ע"ש צווארי וגבי כמפורט. שאלותיי הם האם אני צריך לעשות אימוני כח מתונים ופיזיותרפיה בכדי לגרום לחיזוק של השרירים שמקימפים את עמוד השדרה ולמנוע החמרה וכמובן גם שחייה האם צריך ניתוח במצב כזה או אם אין הטבה במשך ארבעה חודשים מה המלצתך בנושא תודה רבה

על פי הממצאים הכתובים אינך צריך ניתוח. ממליץ על אוסתאופתיה וחיזוק שרירי הצוואר המייצבים כולל הטרפז.

29/07/2022 | 13:49 | מאת: משה

תודה על תשובתך שאלה נוספת אם יש תסמינים נוירולוגיים שמתלווים לכל מה שמצאו אני מיום ליום מחמיר עם נמלול הגעתי עד לכדי תחושה פחותה ביד שמאל האם הלחץ הזה ישתחרר עם הספורט לגבי אוסתאופתיה זה לא מסוכן כי הם גם מזיזים חוליות לטענתם

מבחינת הנמלול עדיף שיבדוק אותך נוירולוג.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק