פענוח צילום סיטי מה המשמעות

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

17/05/2022 | 17:59 | מאת: אורן

רציתי בבקשה לדעת מה המשמעות של פיענוח צילום mri. M.R.I פיענוח תאריך פענוח: 03/05/2022 MRI להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של עמוד שדרה צווארי פרטים קליניים: מתלונן על נימולים בכפות הידיים והרגליים בירור MS טכניקה: STIR, T2, T1 במישורים SAG+AX ללא ועם דיכוי שומן לפני ואחרי הזרקת ח.נ. תאור הממצאים: נגעים היפראינטנסיים בחלק האחורי לטרלי של חוט השדרה בגובה C3­C2 וב C5­C4 , ללא מרכיב האדרתי. ללא מסה פאראוורטברלית. שינויים ניווניים עם זיזים גרמים ובלטי דיסק יוצרים בעיקר היצרויות פורמינליות משמעותיות במגובה C4­C3 עד C7­C6 גם מימין וגם משמאל. ללא האדרה פתולוגית חולייתית, אפידורלית, אינטרה מדורלית או רקמה רכה לאחר הזרקת גדוליניום לוריד. מח עצם החוליות מראה סיגנל תקין ללא עדות לתמט או תהליך הרסני בחוליות. לסיכום: נגעים בחוט השדרה ללא מרכיב האדרתי חשודים למחלה דמיאלינטיבית­ כגון MS מומלץ קורלציה קלינית ומעבדתית. שינויים ניווניים ובלטי דיסק יוצרים היצרויות פורמינליות משמעותיות במגובה C4­C3 עד C7­C6 כמפורט. חתימות בגיליון זמן חתימה תפקיד שם החותם 38:09 2022/05/03 מומחה/ית לרדיולוגיה אבחנתית דר' חבושה עמית מ.ר.115464 Page 1 of 2 המידע הכלול במסמך זה מוגן על פי חוק זכויות החול

כמו שכתוב יש חשד לטרשת נפוצה, לפנות למומחה נוירולוג. רפואה שלימה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק