תוצאות CT - השטחה של סחוס דיסקלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

03/05/2022 | 08:49 | מאת: סיגלית

שלום ד"ר, בת 53, בעקבות תנועה חדה לפני 5 שנים, סובלת מכאבי גב תחתון עם הקרנה למותן ורגל ימין, מטפלת ברפואה משלימה אצל אוסטיאופת, הידרותרפיה, מתרגלת פילאטיס. ב CT הראשון : 5-L4 :בלט דיסק היקפי אחורי בעל גבול אחורי מסויד. משיק לשק התקאלי. מעורבות פורמינלית דו"צ עם סימני לחץ על השורש הימני. נקבים בינחוליתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. S1-L5:היצרות המרווח הדיסקלי. בלט דיסק אחורי היקפי מינימלי נוגע בשורש S1 מימין. הנקבים הבינחולייתיים חופשיים. שינויים ניוונים קלים ב-SIJ דו"צ בשנה האחרונה החמרת כאבים, בעקבות זאת ירידה בתפקוד, כדורי ארקוקסיה, אטופן, ועוד לא משפרים את הכאבים. CT אחרון: השטחה של סחוס דיסקלי בגובה: L3-34,L4-L5,L5-S1, מה זה אומר השטחה? הבלטים נעלמו? האם מומלץ ניתוח ?

ככל הנראה השטחה כוונה שהדיסקים נהיות שטוחים יותר, דקים יותר עקב התייבשותם.

07/05/2022 | 19:35 | מאת: סיגלית

שלום ד"ר, בהמשך לנושא, האם ניתן לתקן בניתוח? כאבים וקושי רב בישיבה ממושכת

לא

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק