החלפה לדיסק מלאכותי C6-7 , c5-6 או הרחבת תעלה בגישה אחורית ללא קיבוע

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

01/05/2022 | 10:59 | מאת: רונן

שלום רב, שמי רונן, בן 47, לפני כשנה פריצת דיסק מותני וניתוח דיקומפרסיה, מינואר השנה ,בעקבות נימולים והירדמות ידיים התגלה בלט בצוואר באזור c 5-6-7 , לחץ מתון על חוט השידרה ,והיצרות תעלה ל7 מ"מ. אין חוסר מוטורי .היו סימפטומים סנסורים של נימולים והירדמויות ידיים בלילה שהפסיקו. נשאר רגישות בידיים ובקצות האצבעות. בגלל ממצאי הmri, אורתופד המליץ לי על ניתוח בגישה קידמית, החלפת דיסק מלאה בc5-6 וC6-7 . נויירוכירורג המליץ על גישה אחורית, הרחבת תעלה ללא קיבוע. מנסה להבין מה ההבדל בין השיטות מבחינת הסיכון, ההחלמה ובעיקר יכולת התיפקוד אחר כך. (ממש רוצה לחזור לספורט וטיולים בטבע כולל לינה בשטח). האם יש שוני מהותי בין השיטות ? תודה. רונן

בד"כ מומלץ בצעירים ניתוח בגישה קדמית החלפת דיסק , או כריתת דיסק .

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק