פענוח בדיקת mri עמוד שידרה מותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

26/04/2022 | 07:16 | מאת: מתי סידס

שלום רב, אשמח לקבל את חוות דעתכם ואת עצותיכם לטיפול. אני סובל מכאבי גב תחתון ורגליים. נוטל משככי כאבים לעיתים קרובות. מצב החמיר בשנה האחרונה. ----------------- הנדון: סידס מתתיהו ת"ז 052905619 להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של עמוד השדרה המותני: .IV ללא הזרקת גדוליניום .T1, T2, , STIR הבדיקה בוצעה במישורים סגיטלים ואקסיאלים בסדרות סיבת ההפניה: כאב גב תחתון מספר שנים עם הקרנה לרגל ימין. . מ- 19/05/2021 CT - עיון ל ממצאים: ממצאים: לורדוזיס מותני שמור. עקמת קלה קמורה שמאלה. ללא תמט של גופי החוליות, ללא הרס עצם. .D12 חוט השדרה בעל אות תקין בחלקו הדיסטלי, קונוס מסתיים בגובה רקמות רכות פרה ורטברליות תקינות. .L3-L4 - ו L1-L2, L2-L3 אוסטאופיטים בולטים בחלק הקדמי של חוליות מותניות בעיקר בגובה הנמכה דיפוזית של הדיסקים בכל הגבהים. בלט דיסק דיפוזי, עיבוי של ליגמנטום פלבום, שינויים דגנרטיבים/היפרטרופים במפרקים פסטרים. לחץ :L1-L2 במידה בינונית על תעלת השדרה והיצרות של נוירופורמינות יותר מימין. בלט דיסק דיפוזי, עיבוי של ליגמנטום פלבום, שינויים דגנרטיבים/היפרטרופים במפרקים פסטרים. לחץ :L2-L3 במידה בינונית על תעלת השדרה, היצרות קלה של נוירופורמינות. בלט דיסק דיפוזי, עיבוי של ליגמנטום פלבום, שינויים דגנרטיבים/היפרטרופים במפרקים פסטרים. היצרות :L3-L4 של תעלת השדרה ונוירופורמינות. בלט דיסק דיפוזי, עיבוי של ליגמנטום פלבום, שינויים דגנרטיבים/היפרטרופים במפרקים פסטרים. ממצאים :L4-L5 גורמים להיצרות של תעלת השדרה ונוירופורמינות. בלט דיסק מינימלי, לחץ קל על תעלת השדרה בעיקר בחלק המרכזי. ללא היצרות של נוירופורמינות. :L5-S1 שינויים דגנרטיביים במפרקים פסטרים. בסמוך לבקע שמורל. L4 - ו L3 עליון end plates - בצקת מח עצם פוקאלית ב משמאל בגודל 1 ס"מ. S2 ציסטה על שם טרלוב בגובה לסיכום: .L4-L5 - ו L3-L4 שינויים דגנרטיביים דיסקוגניים כמפורט עם היצרות של תעלת השדרה ונוירופורמינות בגובה

שווה להגיע להתייעצות עם הדיסק לצורך בחינת אפשרות ניתוחית או טיפול בזריקה אפידוראלית.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק