פענוח בדיקת CT עמוד שדרה מותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

14/04/2022 | 16:59 | מאת: גל

שלום, אני בת 30 סובלת כבר 10 שנים מכאבי גב תחתון. אשמח לעזרה בפענוח כללי של הבדיקת CT שעשיתי כי יש זמן עד התור שלי אצל האורתופד ואני לא מבינה אם זה בלט דיסק או פריצת דיסק או משהו חמור?? לורדוזיס מותני פיזיולוגי שמור. עקמת מותנית קמורה ימינה. גופי החוליות שומרים על גובהם. לא הודגם ממצא החשוד לשבר. אין לראות מסות פרה או פרא-ורטבליות. L1-L2- בגדר הנורמה L2-L3- בגדר הנורמה L3-L4- בלט אחורי קל L4-L5- בלט אחורי קל L5-S1- בלט אחורי משיק לשק התקאלי, ללא היצרות התעלה הספינלית. היצרות נוירופורמינלית קלה דו״צ. שינויים ניוונים מינימליים במפרקים הסקרו איליאקלים. תודה :)

נראה כמו בלט דיסק קל. מומלץ שחייה וחיזוק שרירי הגב התחתון להמעיט בישיבה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק