פיענוח CT ע"ש מותני S1-D11

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

04/04/2022 | 18:27 | מאת: בחור בן 41

שלום רב, סובל כבר שנתיים בחולשה ברגל שמאל , שאלתי היא האם הממצאים של CT שמוצגים כאן יוכולים להצביע אל הבעיה והאם ניתוח יכול לעזור להלןממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של : ע"ש מותני S1-D11 הסריקה בוצעה במנח אקסיאלי עם שחזור סגיטלי וקורונלי. איןבדיקות קודמות להשוואה. סיבתהפניה: בירור. ממצאים: תעלה גרמית ברוחב תקין. L2-D11 :יישורשל לורדוזיס פיזיולוגי. ללאבלט דיסק. נקביםבינחוליתיים חופשיים. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. :L2-3ללאבלט דיסק. נקביםבינחוליתיים חופשיים. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. :L3-4בלטדיסק סוב ארטיקולרי קל נוגע בשורשים. נקביםבינחוליתיים חופשיים. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. :L4-5בלטדיסק היקפי אחורי מינימאלי משיק לשק התקאלי. נקביםבינחוליתיים חופשיים. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. :L5-S1הצרותהמרווח הדיסקלי. בלטדיסק היקפי אחורי עם מעורבות פורמינלית דו צדדית, נוגע בשק התקאלי והשורש השמאלי, מוקד מסויד בשורש השמאלי.. שינויים ניוונים במפרקים הפצטליים. רקמות רכות פרהוורטברליות שמורות. שינוייםסקלרוטים בלוחית העליונה של הסקרום.

אין וודאות לגבי השייכות של הממצאים לחולשה ברגל. ממליץ שתבדק אצל מומחה עמוד שדרה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק