כאבי גב תחתון-אגן וברכיים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

26/03/2022 | 01:01 | מאת: חן

שלום רב, בת 47 סובלת מזה כ 3 שנים מכאבי גב תחתון שהלכו והתגברו בשנה האחרונה וכאבים באגן ובברכיים. ממצאי הבדיקה:L1-L2 בגד הנורמה, L2-L3 בגדר הנורמה, L3-L4 בגדר הנורמה, L4-L5 - רטרוליסטזיס קל של חוליה L4, בלט דיסק דיפוזי עם מרכיב סוב ארטיקולרי דו"צ, ירידה דיפוזית בעוצמת אות של הדיסק הבין חולייתי, לחץ קל על קדמת השק הדוראלי ולעצבים הפורמינלים, היצרות של תעלות השורש יותר משמאל. L5-S1 - בלט דיסק דיפוזי מינימלי. התרשמות - שינויים דיסקופתיים לאורך ע"ש המותני. אבקש לדעת מה מצבי? האם חמור ודרוש ניתוח?? מה הטיפול הכדאי עבורי טרם ניתוח חלילה.. שכן אני עובדת במשרת ישיבה כ 8.5 שעות כל יום. הכאב הפך כרוני ואיכות חיי יורדת.. הכאב בא והולך כאשר עוצמת הכאב מתגברת מפעם לפעם. אשמח לחוות דעת . חן

לא דורש ניתוח, להתייעץ עם פיזיותרפיסט לגבי תרגילים יום יומיים, שחיית גב וחתירה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק