פיענוח CT עמוד שדרה (בן 26)

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

17/03/2022 | 01:22 | מאת: משה

קיבלתי תוצאות צילום CT עמוד שדרה מלא, ואני מאוד מודאג הבדיקה בוצעה בתאריך: 2022/02/22 להלן ממצאי בדיקת CT ע"ש צווארי התוויה קלינית: כאבים. ממצאים: גובה של גופי החוליות שמור. מרווחים בינחולייתיים שמורים. הנקבים הנוירלים ללא היצרויות. המפרקים הפצטליים והאונקו-ורטברליים הודגמו שמורים לאורך ע"ש צווארי. בליטה אחורית קלה של הסחוס הדיסקלי בגובה C5-C2. בקע דיסקלי מרכזי קטן בגובה C6-C5. בליטה אחורית קלה של הסחוס הדיסקלי בגובה C7-C6. ללא עדות לסטנוזיס ספינלית לאורך ע"ש צווארי. ---------------------------------------- להלן ממצאי בדיקת CT ע"ש גבי ומותני התוויה קלינית: כאבים. ממצאים: גובהשל גופי החוליות שמור. מרווחים בינחולייתיים שמורים. הנקבים הנוירלים ללא היצרויות. המפרקים הפצטליים הודגמו שמורים לאורך ע"ש הגבי והמותני. שינויים נווניים קלים ב-SIJ. בקע דיסקלי פרא מדיאלי מימין קטן בגובה C7-C6. בקע דיסקלי מרכזי קטן בגובה D8-D7. אין עדות לסטנוזיס ספינאלית לאורך ע"ש הגבי. בליטה אחורית קלה של הסחוס הדיסקלי בגובה L5-L4. בקע דיסקלי מרכזי קטן בגובה S1-L5. ללא עדות לסטנוזיס ספינלית לאורך ע"ש מותני. הכאבים לרוב הם ברגל שמאל קשה לי לעמוד על הרגל הרבה זמן, מתיחת עמוד השדרה עוזרת לי מאוד, הכאב נעלם ככה אבל חוזר אחרי שעה או 20 דקות ובצוואר יש לי כאב כשאני יושב באוטו\ רכבת\ אוטובוס וכ' אין לי הקרנות לידיים בינתיים אבל לפעמים זה מגיע לשכמות - בשיא הכאב רמת הכאב בצוואר - מאוד מציק אבל אפשר לחיות עם זה יש חופש תנוע, בישיבה מול המחשב כואב. רמת הכאב בגב- לא מורגש כאב רציני בגב כמעת, אלא רק ברגל שמאל באגן ובאיזור הישבן ובירך מפרק הירך(שמאל) היו פעם כאבים במשך שנה בירך ימין בלבד והם עברו בינתיים (עצם הירך\ מפרק) כואב לי הגב רק כשאני מתכופף קדימה בצורה לא נכונה, או יושב בצורה מרושלת. יש חופש תנוע בגב רבל אם אני מקמר את הגב קדימה כואב. אני מאוד מודאג, ומה ההבדל בין בקע לפריצת דיסק ? איזה טיפול רלוונטי ? תודה )

MRI ע"ש מותני ולהגיע ליעוץ.

18/03/2022 | 16:42 | מאת: משה

זאת תשובה מאוד קצרה לכל מה שכתבתי אבל קשה לאבחן אונליין, להגיע לייעוץ אצל מומחה עמוד שדרה ? למה לעשות MRI ? בדיקת הCT לא מספיק טובה או מדויקת ? יש לי כבר תור לייעוץ אורטופד בכללית.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק